Rosa Peral: "Tinc molta por que el judici no es faci de manera objectiva"
Rosa Peral i Albert López, agents de la Guàrdia Urbana i examants, estan pendents de judici acusats de matar i calcinar el cos de la llavors parella de Peral, també agent de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral: "Tinc molta por que el judici no es faci de manera objectiva"
Catalunya migdia

Rosa Peral: "Tinc molta por que el judici no es faci de manera objectiva"

Rosa Peral i Albert López, agents de la Guàrdia Urbana i examants, estan pendents de judici acusats de matar i calcinar el cos de la llavors parella de Peral, també agent de la Guàrdia Urbana

Maria Núria Revetlle
Rosa Peral: "Tinc molta por que el judici no es faci de manera objectiva"

Rosa Peral, a través del vidre del locutori de comunicació de Wad-Ras, reclama un judici just i objectiu, que s'aparti del soroll mediàtic. Per això veu de bon ull que el jurat popular vagi fins a casa seva, on presumptament van passar els fets. Assegura que dins de l'habitatge entendran moltes coses. Com el fet que aquella nit ella només sentís alguns cops des de la planta de dalt, on era amb les seves filles, llavors de 4 i 6 anys:

"L'Albert va irrompre a casa, saltant la tanca i amb una motxilla on duia una destral, i se les va tenir amb el Pedro. No vaig veure res, el meu instint em va fer pujar a la planta de dalt per protegir les meves filles. Hores després, quan vaig baixar, em va dir "Ajuda'm a netejar" -era aigua i lleixiu; no hi havia sang-, i va afegir: "No preguntis res, no vagis als Mossos i fes vida normal; si no, en poden sortir perjudicades les teves filles".

Aquell mateix dia al vespre, Rosa Peral assegura que López la va obligar a portar el cotxe de Pedro a l'embassament de Foix. Afirma que no sabia que a dins hi havia el cos de la víctima i diu que va témer per la seva vida:

"Quan vaig veure baixar l'Albert del seu cotxe amb dos bidons de gasolina em pensava que em volia cremar i vaig marxar corrents. Jo no sabia que al cotxe hi havia el cos del Pedro."

Explica que va marxar corrents mentre de fons sentia les explosions. No va anar als Mossos a donar la seva versió dels fets fins al dijous, admet que va ser un error i que ho va fer per por de les amenaces de López.

 

 

Psicòpata, narcisista, assetjador i molt violent 

Rosa Peral nega que hi hagués cap triangle sentimental, com se li ha atribuït, amb Albert López i la víctima, i assegura que amb Pedro, l'agent mort, havia recuperat l'equilibri sentimental i familiar, i es pregunta:

"Si l'hagués volgut matar, me n'hauria anat de cap de setmana romàntic amb ell, a soles, els tres dies previs al crim?"

A Albert López, l'altre agent de la Guàrdia Urbana pendent de judici com ella i examant seu, el defineix així:

"És un psicòpata, un assetjador, un narcisista i una persona molt violenta; es tornava boig si no li contestava al mòbil".

Assegura que López no es resignava a la idea que ella tingués una nova parella i l'assetjava per telèfon i se li presentava a casa sense avisar. Va témer que en algun moment portés a terme les seves amenaces i fes mal a les seves filles.

 

Denuncia que se'ls han denegat proves 

Rosa Peral critica la instrucció que s'ha fet del cas. No entén per què la jutge no va atendre la seva petició d'analitzar la sang que hi havia en la tovallola que els investigadors van trobar a la roba bruta de casa seva. Només s'han fet proves d'ADN que han conclòs que n'hi ha d'ella i de la víctima. Peral remarca que la sang és d'ella, de la regla. Ara el magistrat de l'Audiència de Barcelona, on ha d'arrencar el judici el dia 31, ha autoritzat que s'analitzi la sang.

També denuncia que la jutge d'instrucció no va admetre fins vuit mesos després que es visionessin les imatges de les càmeres del carrer per resseguir el trajecte de casa seva a l'embassament de Foix:

"Quan vam poder accedir a les imatges ja estaven esborrades. Em sobta que una gestió així el jutjat pugui trigar tants mesos a concretar-la."

Diu també que hi ha hagut poca cura a l'investigar les trucades de telèfon i els missatges de WhatsApp. Fins ara, els investigadors no han constatat que Albert López, a partir de l'1 de maig del 2017, feia servir un segon mòbil, des del qual assegura Peral que l'assetjava.

 

La vida a la presó

Peral, que des de l'estiu torna a estar a Wad-Ras, al Poblenou de Barcelona, diu que intenta empatitzar amb les altres internes:

"Procuro fer vida normal, però em veuen com una policia. Aquí no pots triar amb qui menges. El meu comportament aquí dins sempre ha estat correcte, em consta que tinc al meu informe la lletra A, la màxima puntuació que atorguen els professionals."

En relació amb els conflictes amb algunes d'elles i les informacions que sobre ella han difós, ho nega tot, com el fet d'haver contactat des de la presó amb un sicari per encarregar la mort del seu exmarit o com haver explicat a una d'elles que havia matat Pedro.

Es defineix com una persona sensible i diu que el seu refugi és la lectura. Gran aficionada a la història de Roma, s'ha empassat totes les novel·les de Santiago Posteguillo.

 

 

Les filles

El que més lamenta d'estar empresonada, des del 16 de maig del 2017, és que s'ha passat dos anys i mig sense poder veure les seves filles, que ara tenen 7 i 9 anys:

"Des de fa poques setmanes les puc veure un cop al mes amb la  presència d'un voluntari. És totalment insuficient. Abans eren el meu dia a dia. Tot plegat les ha fet madurar prematurament."

Les 10 trucades telefòniques a què té dret cada setmana les dedica a parlar amb les nenes. Les filles, segons l'entorn de Peral, per Reis només tenien un desig: veure més temps la seva mare.

 

Anar al contingut