Quina serà la meva pensió l'any que ve?
Les pensions no contributives, les més baixes, s'apujaran un 15%
Catalunya migdia

Quina serà la meva pensió l'any que ve?

L'increment s'aplicarà a la nòmina de gener per a les pensions de jubilació, viudetat, orfandat i incapacitat temporal

Actualitzat

Les pensions pujaran l'any que ve un 8,5%. Aquest dimarts ha sortit la dada de la inflació del novembre, que és l'última que es té en compte per calcular la pujada de les pensions: afluixa una mica, però continua molt alta, un 6,8%.

Si es fa la mitjana dels últims 12 mesos, que és la fórmula inclosa en la llei de pensions acordada entre el govern i els agents socials, el resultat és aquest 8,5%. 

L'IPC avançat acostuma a coincidir amb la dada definitiva, dècima amunt dècima avall, que es publicarà el 14 de desembre. L'increment s'aplicarà a la nòmina de gener per a les pensions de jubilació, viudetat, orfandat i incapacitat temporal.

Per exemple, una pensió de jubilació mitjana a Catalunya passarà dels 1.285 euros mensuals a 1.393. És a dir, 109 euros més. I una de viudetat, si és de 794 euros al mes, pujarà a 860 euros, 51 euros més. Les no contributives, les més baixes, pujaran un 15%.

A Catalunya hi ha 1.760.300 pensionistes. El gruix són els jubilats, 1.158.000, i després els que perceben una pensió de viduïtat, 390.000 beneficiaris.

L'increment del 8,5% també s'aplicarà a l'ingrés mínim vital. Les pensions no contributives pujaran un 15%

El 2023 serà el segon any que les pensions pujaran d'acord amb la inflació

El Ministeri de Seguretat Social calcula que l'increment de les pensions tindrà un cost d'uns 13.000 milions d'euros. El Banc d'Espanya també ha fet càlculs i eleva el cost a més de 15.000 milions. 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPensions
Anar al contingut