Pisos que es lloguen sense ni visitar-los
Els API deixen de publicitar molts habitatges per evitar allaus de sol·licituds
CATALUNYA MIGDIA

Pisos de lloguer que volen sense anuncis ni visites

Hi ha tanta demanda que les immobiliàries eviten fer-ne publicitat als portals o ensenyar-los indiscriminadament i alguns clients es queden pisos sense veure'ls

Actualitzat

Si publiquen un anunci de lloguer en els grans portals especialitzats, els agents de la propietat immobiliària reben desenes de sol·licituds. Per evitar aquestes allaus de peticions, ja no els anuncien, o no els anuncien tots en aquests webs, sinó que es limiten a fer-ho (o ni això) a les seves pàgines. 

A més, segons recorda el portaveu i responsable d'assessoria jurídica dels API de Catalunya, Carles Sala, els anuncis als portals tenen un cost:

"Simplement no anem a generar una oferta excessiva a través de portals, per exemple, quan la demanda que tenim ens genera llistats llargs de persones solvents que pretenen accedir a un habitatge de lloguer."

Pisos que es lloguen sense ni visitar-los
Els agents recomanen visitar els seus webs i oficines (ACN)

Les agències fan servir aquests llistats per avisar directament els possibles llogaters i, si cal, visitar amb ells l'immoble, i així s'eviten moltes visites improductives, segons el president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, Joan Company:

"Tens comercials que es passen el dia fent visites i al final el pis no reuneix les condicions que necessita aquella persona o aquella família o no el poden pagar. És temps, esforç i una despesa econòmica important."

De fet, Sala explica que, superat el parèntesi que va suposar la covid, l'oferta de lloguers és tan poca i la demanda tan alta que hi ha pisos que es lloguen sense ni tan sols veure'ls:

"Hem passat d'una situació en què alguns van haver de comprar un segon armariet per guardar-hi les claus dels pisos a que ara hi hagi situacions en què ni tan sols es visita l'habitatge per llogar-lo."

Pisos que es lloguen sense ni visitar-los
Segons els API, hi ha pocs pisos de lloguer, i la situació no millorarà (ACN)

També expliquen que és habitual filtrar els possibles inquilins per la seva solvència. Segons reconeixen, es demana als inquilins que justifiquin els ingressos perquè o bé els propietaris o bé les assegurances que cobreixen els impagaments de quota ho volen. I més, amb les noves mesures que frenen els desnonaments.

Cribratge digital per triar inquilins

En aquest sentit, les immobiliàries catalanes Forcadell, Anzizu, Amat, Arnal, Masifill i Bourgeois han impulsat el projecte Blas, una start-up que vol ajudar els propietaris a triar entre els inquilins interessats a llogar el seu habitatge. I es fa a través d'un cribratge que analitza la reputació digital dels demandants. Ho ha explicat el Director General d'Amat Immobiliaris, Guifré Homedes Amat, al "Catalunya nit":

"Els precedents ens donen informació més valuosa que l'econòmica, fins i tot. Perquè al final és veure la trajectòria en el món del lloguer. Avui en dia, tal com està la conjuntura del mercat de lloguer, el propietari cada cop és més exigent."

Els interessats han d'omplir un qüestionari a la pàgina web de l'empresa amb les seves dades personals, econòmiques i referències de lloguers anteriors. Amb aquestes dades, el cribratge de Blas concedeix el que anomena un "passaport digital" que fa que els propietaris disposin de més informació dels inquilins i això, els faciliti la selecció. 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut