Permís menstrual: parar quan el dolor de regla t'incapacita per treballar
L'Ajuntament de Girona, pioner a donar un permís a les treballadores que es trobin malament durant la menstruació
Permís menstrual: parar quan el dolor de regla t'incapacita per treballar
Permís menstrual: un "període" per a descansar
Catalunya migdia

Permís menstrual: parar quan el dolor de regla t'incapacita per treballar

L'Ajuntament de Girona, pioner a donar un permís a les treballadores que es trobin malament durant la menstruació

Fèlix MartínActualitzat
TEMA:
Feminisme

Les treballadores de l'Ajuntament de Girona tindran dret a un permís menstrual si es troben malament quan tenen la regla, segons preveu un canvi en el conveni laboral que ha proposat el sindicat majoritari al consistori. Ja ha passat un primer tràmit i ara caldrà que es ratifiqui en el ple, però si tot va com s'espera, això convertirà l'ajuntament de Girona en un dels primers a tot l'estat que regula aquests casos.

Què preveu aquest permís?
 
Que les dones que es trobin malament quan tenen la regla tinguin 8 hores al mes per no anar a la feina, ja sigui en una jornada sencera o repartir-ho en hores més d'un dia. No es tramitarà una baixa laboral, i les hores d'absència s'hauran de recuperar en un període de tres mesos.

Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona

Serà tot un avenç en els drets de salut de les dones, segons la portaveu de la intersindical a l'ajuntament, Èrica Andreu:

"Sí que és veritat que de vegades et pot donar migranya, o dolor a les cames, pot baixar la presió.... coses que sí que poden fer que no estiguis bé per fer tota la jornada, o per poder anar a un ritme més tranquil.

Més que deixar de treballar, que potser no cal, seria agafar-s'ho d'una altra manera. Per exemple, si aquell dia en comptes de 8 hores en puguessis fer 6, doncs ja ajuda: entrar una mica més tard, o plegar una mica abans... tota aquesta flexibilitat beneficia la conciliació de la salut de la dona a la feina."

 

Èrica Andreu també destaca que serà la primera vegada que un procés fisiològic ignorat, estigmatitzat i del qual es parla "sotto voce" s'incorpora en una taula de negociació i es concreta amb un acord:

"Ara mateix no hi ha problema si hi ha afinitat o una certa empatia per part del cap, va tot bé. pero encara és un tema tabú i en segons quins entorns es fa complicat. S'hauria de regular perquè tothom hi tingui accés, no només comptar amb la bona voluntat del teu cap."

Treballadores de l'ajuntament de Girona

La idea inicial era que aquest permís de flexibilització menstrual fos de 16 hores. Al final, ho han negociat amb l'equip de recursos humans i han pactat deixar-ho a la meitat: 8 hores.

Això ha permès que la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament hagi aprovat el permís, i ara només cal el tràmit de fer-ne l'aprovació del ple perquè s'inclogui al conveni laboral.

A l'ajuntament de Girona hi treballen unes 600 dones, la meitat de la plantilla.

ARXIVAT A:
Feminisme

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut