No, l'himne espanyol no sonarà cada matí a les escoles de Múrcia
Fets o fakes

No, l'himne espanyol no sonarà cada matí a les escoles de Múrcia

Vox proposava que l'himne sonés cada matí abans de començar les classes però l'esmena del PP i Cs ho relega a una opció i en actes solemnes

Sara RieraActualitzat

El grup de Vox a l'Ajuntament de Múrcia volia que cada matí pogués sonar l'himne espanyol abans de les classes a les escoles murcianes, que es posés una foto del rei a cada aula i que cada escola tingués una bandera espanyola a l'entrada.

D'aquestes tres propostes polèmiques, dues han tirat endavant i s'aplicaran però la que té a veure amb l'himne que proposava l'extrema dreta no s'ha acceptat.


Què hi ha de cert?

Vox certament pretenia obligar les escoles públiques a posar l'himne espanyol abans que comencessin les classes, però, finalment, per una esmena introduïda en el text de Ciutadans i del PP, posar l'himne serà opcional i es deixa a criteri dels centres fer sonar aquesta marxa "en aquells actes solemnes que la comunitat educativa consideri amb l'objectiu de donar-li la rellevància que mereix".

Aquests són els tres punts que finalment s'han acordat:

No, l'himne espanyol no sonarà cada matí a les escoles de Múrcia
Moció aprovada a l'Ajuntament de Múrcia (Catalunya Ràdio)

En canvi, el que sí que ha tirat endavant amb el suport de Vox, el PP i Ciutadans és que a l'entrada de totes les escoles de la ciutat de Múrcia hi onegi una bandera espanyola i es tingui cura de la seva reposició si es fa malbé.

En tercer lloc, també ha quedat acordat que cada classe de cada escola de la ciutat tindrà una foto del rei.

Què volia Vox?

La moció de Vox defensa que els símbols nacionals espanyols representen la unitat de l'Estat, que ara s'ha de protegir especialment -afirmen- per "l'amenaça" que han deixat resultats electorals com els de Catalunya.

No ha tirat endavant tot el que volia Vox però sí gairebé tot el que proposava.

Consulta tots els "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 07 09 40.

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut