Fets o fakes

No, la primera vacunada d'Espanya no ha mort

Tres dies després de ser vacunada ja ha corregut una suposada notícia d'El Mundo on s'informa de la seva mort però el mateix diari ha parlat amb ella aquest dimecres, 30 de desembre

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

Poques hores després que comencés a la residència Los Olmos de Guadalajara la campanya de vacunació a Espanya ja han començat a córrer mentides sobre els efectes de la vacuna.

En aquesta captura de pantalla es pot llegir una suposada notícia del diari El Mundo on s'informa sobre la mort d'Araceli Rosario Hidalgo, la primera vacunada a Espanya.

L'Araceli està bé

El "Fets o fakes" ha parlat amb el periodista d'El Mundo Paco Rego, que precisament aquest dimecres 30 de desembre ha entrevistat l'Araceli a un quart de dotze del matí:

"Ella explica que està molt bé, que no ha notat cap efecte secundari, que dorm bé, que menja bé, que està feliç! Té una gran vitalitat. De fet, fins i tot anima tothom a vacunar-se perquè sap el que ens hi juguem."

A banda de la confirmació de Rego, el "Fets o fakes" també ha parlat amb els responsables de la residència Los Olmos i el govern de Castella-la Manxa, que confirmen que l'Araceli està bé.

El mateix diari El Mundo ha fet un desmentiment explicant que es tracta d'una notícia falsa que s'ha fabricat utilitzant la seva imatge corporativa.

Consulta altres "Fets o fakes".

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un WhatsApp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 07 09 40.

 

ARXIVAT A:
Vacunes
Anar al contingut