Neil Young ja no és a Spotify per culpa dels antivacunes
Neil Young es retira de Spotify (Flickr)
CATALUNYA MIGDIA

Neil Young ja no és a Spotify per culpa dels antivacunes

Spotify s'ha negat a eliminar de la seva plataforma el podcast d'un humorista a qui Young acusa de difondre informacions falses sobre la pandèmia i les vacunes, i el cantautor canadenc ha complert la seva amenaça de retirar-ne tota la seva música

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Garriga

Redactor d'informatius especialitzat en cinema i sèries

@marga_riga

Neil Young va desafiar Spotify i no se n'ha sortit. El músic canadenc no volia estar en una plataforma que fes d'altaveu de les teories de la conspiració sobre la covid i va fer un ultimàtim a Spotify: o retirava el podcast de Joe Rogan, que s'ha significat pels seus missatges antivacunes, o seria ell qui retiraria tota la seva música. En un comunicat titulat "En nom de la veritat", l'autor de "Heart of gold" i "Harvest Moon", de 76 anys, assegura que Spotify s'ha convertit en una força que fa mal per la desinformació i mentides que difon sobre la covid.

Com que la plataforma d'streaming ha decidit mantenir el podcast de Rogan, que té 190 milions de descàrregues mensuals i amb qui té un contracte d'exclusivitat a canvi de 100 milions d'euros, la música de Young ja no es pot trobar a Spotify.

Joe Rogan és un peculiar i controvertit humorista nord-americà de 54 anys, especialista en arts marcials i defensor de la legalització del cànnabis.

Neil Young no vol saber res dels antivacunes
Spotify no vol prescindir del podcast de Joe Rogan (Unsplash / Felipepelaquim)

Al seu podcast "The Joe Rogan Experience" no s'està de suggerir que no cal vacunar-se i ha arribat a entrevistar durant més de tres hores el doctor Robert Malone, a qui Twitter va suspendre el compte per difondre informació falsa sobra la covid-19 i comparar les polítiques públiques contra la pandèmia amb l'Holocaust.

 

 

El compte de Twitter de Rogan, amb vuit milions de seguidors, també és ple de publicacions contràries a les vacunes i als arguments científics més àmpliament acceptats sobre la pandèmia.

Neil Young no està sol en la batalla contra la difusió d'informacions falses. Més de 200 metges nord-americans van firmar una carta demanant també a Spotify la retirada del podcast de Joe Rogan, a qui consideren extremament perillós per a la societat.

La plataforma de streaming no ha cedit i s'ha limitat a lamentar la decisió del músic canadenc i a dir que esperen tornar-li a donar la benvinguda ben aviat. Neil Youg tampoc ha afluixat: des d'avui ja no s'hi poden sentir cap dels temes fruit d'una carrera musical de 60 anys. L'últim àlbum, "Barn", el va publicar a finals de l'any passat.

Anar al contingut