Més patrulles, itineraris segurs i les víctimes al centre: el nou pla per combatre les violències sexuals en l'oci
Catalunya migdia

Més vigilància policial a les zones d'oci on hi ha agressions sexuals

Els Mossos impulsen un pla de xoc per combatre les violències sexuals en discoteques, amb especial atenció a la submissió química

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat

Protegir les víctimes i vigilar les zones amb més risc, on se solen produir les agressions. Aquest és el pla amb què treballen els Mossos d'Esquadra per prevenir la violència sexual als entorns d'oci nocturn.

Des del Departament d'Interior i el d'Igualtat i Feminismes s'han traçat noves accions per trobar els agressors que volen captar les víctimes a la sortida de locals i de grans esdeveniments.

És per això que els Mossos patrullaran de manera estratègica per les zones d'oci per garantir-hi la seguretat i detectar els possibles agressors.

Es vigilaran sobretot espais on hi ha hagut situacions de violència reiterades

Les patrulles s'ordenaran en funció de les dades policials i els riscos potencials d'agressions. Ho ha subratllat la inspectora Montserrat Escudé, portaveu del cos dels Mossos d'Esquadra:

"La clau de l'èxit del pla és poder fer una bona anàlisi de les dades. No es faran controls si no és perquè prèviament s'ha identificat que en aquells espais hi ha hagut de manera reiterada una situació de violència que pugui fer preveure que una acció policial d'aquest tipus reduirà, minimitzarà o neutralitzarà qualsevol d'aquestes accions."

El pla també busca combatre les agressions per submissió química a través d'alcohol, drogues o medicaments.

A Catalunya, en l'últim any i mig se n'han detectat 288.

Un dels objectius del pla és posar les víctimes al centre per a una millor atenció

Entre els objectius també hi ha fer més formació als agents perquè facin informes més exhaustius i posar les víctimes al centre per atendre-les millor. Ho ha explicat Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior: 

"La pressió policial i social i la sanció judicial, les han de sentir els agressors i no les víctimes. Ens hi deixarem la pell, per fer-ho possible. Aquest és el compromís del cos dels Mossos d'Esquadra. Que cap agressió quedi impune." 

El pla policial entra en vigor aquesta setmana i preveu la constitució d'un gabinet de coordinació, similar al de la lluita antiterrorista. Estarà liderat pel comissari en cap i hi participaran els màxims comandaments del cos dels Mossos.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut