Com serà la revetlla de Sant Joan?
Catalunya migdia

"Llei seca de petards" per la revetlla de Sant Joan?

Els incendis d'aquesta setmana posen en alerta Catalunya i alguns municipis ja han prohibit fogueres i material pirotècnic durant la nit del 23 al 24

RedaccióActualitzat

Les mesures per evitar incendis durant la revetlla de Sant Joan seran territorialitzades. De moment, el govern no estudia prohibir els petards i les fogueres de forma general, sinó que les mesures per prevenir més  focs seran diferents per a cada zona i en funció de la previsió meteorològica del cap de setmana.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Joan Delort, ha expressat que ell no és partidari de les restriccions de caràcter general:

"Apel·lo a la responsabilitat. Hem de creure que la gent té dos dits de front i que, per tant, és una responsabilitat compartida i social. Què hem de fer, la llei seca dels petards?"

El cap dels Bombers és més partidari, en cas que siguin necessàries, de fer restriccions per a llocs concrets i marcar perímetres de seguretat a l'hora de tirar petards i encendre fogueres.

Barcelona: control a les platges de la Barceloneta i Sant Martí 

L'Ajuntament de Barcelona preveu una revetlla multitudinària, com les d'abans de la pandèmia. Davant això, 400 agents de la Guàrdia Urbana i un reforç de 360 operaris de neteja es desplegaran durant la nit de Sant Joan per regular l'accés a les platges de la Barceloneta i de Sant Martí i desallotjar-les a les sis del matí.

A més, la Guàrdia Urbana ha dissenyat 8 itineraris segurs des del Litoral i el Born fins a les parades de metro. Al Bogatell hi haurà un punt lila per prevenir les violències masclistes

S'espera una revetlla multitudinària, com abans del 2020

Per la seva banda, els Bombers, amb l'ajuda de drons, es desplegaran a les zones forestals, on es delimitarà una franja de 500 metres, on no es podrà llançar cap tipus de pirotècnia. 

Municipis amb restriccions per Sant Joan

Malgrat que, de moment, no hi hagut cap anunci oficial per part del govern sobre com s'ha de celebrar la revetlla de Sant Joan, ja hi ha municipis que sí que aplicaran mesures extraordinàries davant l'alt risc d'incendi forestal.

Un és Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. El seu alcalde, Jordi Navarra, ja va anunciar divendres que es prohibeixen les fogueres i els petards a tot el municipi.

A Vic, a la capital d'Osona, durant la revetlla, els petards de màxima potència es prohibiran a la plaça Major i al centre històric. En aquest cas, però, la restricció és per protegir els veïns que viuen i passegen pel centre i evitar molèsties amb els petards més sorollosos.

Saltar-se les mesures pot comportar multes de fins a 900 euros

La capital d'Osona prohibirà els petards de màxima potència pel centre històric

A Vallromanes, al Vallès Oriental, l'Ajuntament també prohibeix la venda de tot tipus de material pirotècnic, tirar petards i fer fogueres a tot el municipi fins al setembre davant les altes temperatures i l'alt risc d'incendi. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut