L'impacte de l'incendi del Bages: cases calcinades i paisatge cobert de cendra
Catalunya migdia

L'impacte de l'incendi del Bages: cases calcinades i paisatge cobert de cendra

La majoria dels veïns del Pont de Vilomara i Rocafort ja han pogut tornar a casa, però el panorama que s'hi han trobat és dantesc

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat

La urbanització River Park, al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort, és la que s'ha emportat la pitjor part del foc.

L'incendi ha afectat més de 1.700 hectàrees, de les quals més de 460 són del parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i una cinquantena d'habitatges han quedat afectats pel foc. 

Els veïns, a poc a poc, van tornant a casa, i s'adonen que hauran de conviure amb un paisatge que ha quedat calcinat.

Fins ara, les flames han calcinat més de 1.700 hectàrees de massa forestal / (Miquel Jarque)

L'Emília i el seu marit tornaven per primera vegada a casa aquest dimarts al matí després d'haver-se'n hagut d'anar diumenge a correcuita: 

"Els nervis els vam tenir el primer dia, quan vam veure el foc que cremava molt a prop. Se sentien sorolls molt forts, com si fossin petards, feia molta por ser aquí. Jo em volia quedar dins de casa, vaig posar tovalloles a la finestra, vaig posar-hi de tot, però ens van dir que no ho féssim, perquè ens podiem asfixiar amb el fum. Ens van dir que marxéssim volant i ens en vam anar cap a Rocafort."

Com l'Emília i el seu marit, són molts els veïns que s'han trobat amb un paisatge desolador, després que les flames els hagin devorat la casa.

Les flames han afectat una cinquatena d'habitatges, sobretot baixos i sostres / (Miquel Jarque)

El Gerardo ha tornat a casa acompanyat dels bombers: s'ha trobat els baixos molt malmesos i culpa l'Ajuntament de no haver gestionat bé els seus terrenys

"M'he quedat sense res. Gràcies a Déu, però, que la casa de dalt no s'ha cremat. Almenys podrem estar-nos aquí mentre anem reconstruint l'altra. A veure si l'assegurança ens ajuda. A l'Ajuntament són uns deixats i no han netejat les parcel·les. La parcel·la de baix era un infern."

La Carme, una altra veïna de la urbanització de River Park, també ha tornat a casa i s'ha trobat les escales d'accés al garatge plenes de cendra

"És la segona residència i és el primer dia que hem pogut pujar. Durant tot el dia d'ahir vam estar amb la incertesa de com trobaríem la casa per dins i com estaria tot. Teníem el congelador ple de menjar, molta cosa per llençar, per escombrar, els arbres estaven tots cremats... Hem vingut a donar una volta, a veure què trobàvem."

La cendra ha cobert molts dels accessos a cases de la urbanització River Park / (Miquel Jarque)

El foc de Vilomara, estabilitzat dilluns al vespre, deixa, a més de tot el patrimoni perdut, més de 1.700 hectàrees forestals calcinades, que s'han convertit en un paisatge negre i depriment

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut