Les residències de gent gran relaxen les mesures anti-Covid
Els visitants poden tenir més contacte amb els avis de les residències (ACN/Lourdes Casademont)
Catalunya migdia

Les residències de gent gran relaxen les mesures anti-Covid

Les persones vacunades poden tenir un contacte més estret amb els familiars residents

Mar Riera Actualitzat

Amb l'augment de la població vacunada contra la Covid, la Generalitat ha decidit relaxar les mesures de precaució a les residències de gent gran.

Segons ha avançat a Catalunya Ràdio la nova directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, els usuaris de les residències podran tenir un contacte més estret amb els visitants, una de les principals reclamacions de les famílies.

"Si la persona que ha de visitar un familiar o un conegut en una residència està vacunada podrà fer més coses que si no ho està: podrà anar a l'exterior sense mascareta, entrar a l'habitació i tenir contacte físic amb el resident, sempre que a la residència tot estigui bé."

Aquesta situació es mantindrà ben bé fins a mitjans de mes, mentre no es dispari el nombre de treballadors contagiats. Els últims dies han augmentat els que han donat positiu, arran de l'increment de casos a nivell general.

"Ara hi ha 91 treballadors infectats a tot Catalunya. Encara no en són gaires, però el 85% són de la darrera setmana. Per ara no és un nombre que ens faci canviar els protocols que tenim, però hi hem d'estar alerta."

Vilella creu que cal seguir treballant per incrementar el percentatge de treballadors vacunats, que ja ha augmentat lleugerament els últims mesos. Ara, el 88% tenen almenys una dosi de la vacuna i prop del 83% tenen la pauta completa.

 

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut