Les residències de gent gran diuen prou a la mascareta
La gent gran vol veure la cara dels familiars i cuidadors (Flickr)
Catalunya migdia

Les residències de gent gran diuen prou a les mascaretes

Després de tres anys des del començament de la pandèmia, els centres assistencials reclamen que ja no siguin obligatòries per als treballadors i els familiars

Actualitzat

Des de fa prop d'un any, els residents dels centres per a gent gran no estan obligats a dur mascareta als interiors, però sí que n'han de portar el personal que hi treballa i les visites, com a mesura de precaució davant la covid.

L'ACRA, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, demana que es retiri l'obligatorietat per als treballadors de les residències de persones grans i per als familiars. Faran la petició formal tant al Departament de Salut com al Ministeri de Sanitat.

Les residències de gent gran diuen prou a la mascareta
Els geriàtrics demanen poder tornar a treballar sense mascaretes (Flickr/Banc d'imatges d'infermeres)

Per la presidenta de l'ACRA, Cinta Pasqual, és una mesura que ja no té sentit:

"Creiem que hem de fer un pas endavant perquè els avis ens puguin veure la cara, que puguem realment transmetre les expressions. Hem de pensar que els avis no venen, s'estan uns dies i marxen, com en un hospital. A les residències, hi viuen, és casa seva, i, per tant, cal normalitzar-ho després de tres anys."

Cinta Pasqual ha explicat a Catalunya Ràdio que cada dia li arriben familiars i residents reclamant eliminar les mascaretes del tot. Ja n'estan cansats, sobretot en el cas d'algunes persones malaltes:

"Hem de tenir en compte que per a les persones amb malalties degeneratives les expressions són molt importants. De vegades perquè et reconeguin t'has d'apartar cap enrere i treure't la mascareta."

La presidenta de l'ACRA vol parlar-ne amb la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, per sumar esforços a l'hora de fer la petició al Ministeri, que és qui té les competències per retirar les mascaretes a les residències de la gent gran. De moment, no té data per a cap de les reunions, però en la seva agenda aquest és un tema prioritari.

ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19
Anar al contingut