Lluís Gavaldà, cantant d'"Els pets"

L'àudio "fake" de Lluis Gavaldà sobre la independència i la situació política a Catalunya

Una gravació del cantant d'"Els Pets" parlant sobre la situació política catalana s'està compartint per Whatsapp. Lluís Gavadà confirma al "Fets o Fakes" que és fals

Carlos BaraibarActualitzat

Està corrent per Whatsapp un àudio de més de nou minuts suposadament gravat pel músic Lluís Gavaldà, en què explica la seva opinió sobre el moment polític actual i sobre qui és i qui no és català.

En aquest àudio, amb una veu que pretén imitar la del cantant d'"Els Pets", s'afirmen coses com "Per mi no és català qui viu i treballa a Catalunya" o "jo crec que qui és català és independentista".

També es critiquen i s'insulten alguns partits independentistes. Aquest és l'àudio de la discòrdia:

Al "Fets o Fakes" ens hem posat en contacte amb l'autèntic Lluís Gavaldà, company d'aquesta casa i l'ànima d'"El celobert" d'iCat, i ens ha confirmat que l'àudio no l'ha gravat ell.

Això de "m'estan fent un Júlia Otero" al que es refereix Gavaldà té a veure amb una carta suposadament escrita per la periodista Júlia Otero que corre periòdicament per xarxes i en la que també es posiciona políticament sobre la situació a Catalunya.

Aquesta és la carta falsa:

 

Ella mateixa ja va desmentir en un tuit i un post de Facebook haver escrit la carta.

Has rebut algun missatge i vols saber si és veritat? El "Fets o Fakes", l'equip de verificació del "Catalunya migdia", treballa per tu. Envia'ns els teus dubtes!

 
Anar al contingut