Catalunya nit

Lambán colla els empresaris de l'Aragó perquè no acceptin "les engrunes" dels Jocs

El president aragonès busca refer el consens polític i social a la seva comunitat després de l'ultimàtum del COE

Actualitzat

El president de l'Aragó, Javier Lambán, adverteix els empresaris que participar en una candidatura als Jocs Olímpics d'hivern al marge del govern aragonès és "acceptar les engrunes" del Comitè Olímpic Espanyol, el COE.

Després que aquest dimecres el president del COE, Alejandro Blanco, obrís la porta a negociar directament amb les estacions d'esquí, Lambán els envia aquest missatge.

"És veritat que amb bona intenció algú pot tenir la temptació de pensar que més val unes engrunes que res, però unes engrunes són una clara pèrdua de posicions i de competitivitat."

Lambán ha retret als empresaris que vulguin participar en el projecte per lliure que "dilapidaran" l'esforç inversor que ha fet, a parer seu, el govern de l'Aragó en les estacions d'esquí.

En paraules del president aragonès, el COE ha fet seva la proposta de Catalunya per als Jocs, en què l'Aragó només hi actuaria de "comparsa" amb un paper "insignificant i residual i inacceptable".

Cerca de consens

Per alleugerir la inquietud dels empresaris i consensuar una nova proposta de candidatura per als Jocs d'hivern, Javier Lambán ha anunciat que es tornarà a reunir amb els alcaldes i el sector empresarial del Pirineu en les properes hores i dies.

"Intentarem consensuar amb ells un model de proposta que elevaríem al COE, però sobretot al govern d'Espanya."

Farà una ronda de contactes amb les diferents forces polítiques de l'Aragó amb la intenció, ha dit Lambán, que la nova proposta de candidatura tingui "el consens social i polític més ampli", tant del govern com de l'oposició.

El territori lamenta la manca d'acord

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha titllat de "lamentable" la postura de Lambán i lamenta que se n'hagi fet un ús polític.

Maria Vergés, síndica d'Aran
Maria Vergés, síndica d'Aran (Sofia Cabanes)

En una entrevista a Eth Maitin d'Aran, de Catalunya Informació, ha explicat que la candidatura ha quedat debilitada sense consens:

"És lamentable la postura del president de l'Aragó. Molt lamentable. En aquests moments la candidatura 2030 està força debilitada."

Vergés ha destacat que el Conselh Generau d'Aran ha apostat pels Jocs des del primer moment i ha assegurat que ho seguirà fent.

 

El COE estira les orelles a l'Aragó

El Comitè Olímpic Espanyol també ha retret al president de l'Aragó que obstaculitzi una candidatura conjunta amb Catalunya, i l'ha instat a abandonar "debats polítics estèrils".

El president del COE, Alejandro Blanco, anuncia que la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern tirarà endavant tot i que no tingui el suport del govern de l'Aragó

Segons Blanco, els empresaris del Pirineu d'Osca volen participar als jocs, amb el suport del govern aragonès o sense.

"Hi ha una part de l'Aragó que vol parlar directament amb el COE. La nostra idea és treure una candidatura. Aquell que hi vulgui participar, ho farà, i qui no ho vulgui, no hi participarà."

El president del COE ha descartat uns Jocs amb Catalunya com a única seu.

 

 
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut