El negoci de la marihuana es manté any rere any a Catalunya
Catalunya migdia

La sequera torpedina el negoci il·legal de la marihuana

Cada dia els Mossos detenen 6 persones relacionades amb el cultiu i el tràfic d'aquesta droga

La sequera també està afectant els qui es dediquen al cultiu de la marihuana, un negoci malauradament a l'alça a Catalunya: l'any 2022, segons dades dels Mossos d'Esquadra, es van desarticular 35 bandes criminals. Ara, l'escassetat d'aigua ha fet caure la producció a les plantacions que són a l'aire lliure i, en canvi, ha fet créixer les petites produccions dins de naus industrials i habitatges. S'intervenen menys plantes, però augmenta la droga interceptada a punt per ser consumida.

Més de 2.000 detinguts

L'any 2022, a Catalunya els Mossos d'Esquadra van detenir 2.130 persones relacionades amb el tràfic de marihuana. Es van comissar 830.000 plantes, 250.000 menys que l'any passat. En canvi, es van multiplicar per tres les intervencions de cabdells aptes per a la distribució, que van passar de 8 a 26 tones en només un any.

Fonts de la lluita contra el narcotràfic expliquen que les investigacions s'enfoquen sobretot al transport i la distribució de la droga. Aquesta és una decisió operativa que està permetent escapçar les cúpules de les principals organitzacions.

El negoci del cànnabis genera més de 2.000 detencions cada any a casa nostra (Mossos d'Esquadra)

Armes i droga, dos factors del mateix negoci

La tinença i adquisició d'armes per part d'organitzacions criminals, i en concret les que es dediquen al negoci de la marihuana, preocupa els Mossos d'Esquadra perquè es relaciona amb diversos delictes.

Les xifres d'homicidis, segrestos i detencions il·legals, i la violència en general associada a la marihuana, l'any passat no van baixar i van mantenir paràmetres similars als de l'any anterior. Això està relacionat en bona mesura amb les armes, que en la seva majoria són curtes, més fàcils d'aconseguir en el mercat negre.

La relació entre marihuana i armes, un factor de preocupació per a la policia(PxFuel)

Durant el 2021 i el 2022, a Catalunya el fenomen de l'haixix, un derivat del cànnabis, es reactiva i les costes catalanes tornen a ser un lloc de desembarcament.

La pressió policial al sud del Mediterrani i la proximitat amb França situen Catalunya com una via principal de les rutes del haixix. L'any passat es van desmantellar 10 xarxes criminals relacionades amb aquest tràfic amb gairebé 1.100 detinguts i la intervenció de 7 tones i mitja de droga.

ARXIVAT A:
PolicialMarihuanaCànnabis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut