La parròquia de Santa Anna de Barcelona no demana roba de manera urgent, com corre per WhatsApp. És una notícia falsa que ha verificat el "Fets…
Fets o fakes

La parròquia de Santa Anna de Barcelona no demana roba de manera urgent, com corre per WhatsApp

Si t'ha arribat un missatge d'emergència en què demanen una llarga llista de coses per al seu Hospital de Campanya per a persones sense sostre i menors no acompanyats, no te'l creguis, és un "fake"

Carlos BaraibarActualitzat

Anoracs, guants, gorros, mitjons, sacs de dormir, sabates, motxilles i paraigües. També es demanen paletes per tapar goteres i voluntaris en general. Quan ens arriben missatges com aquests se'ns fa difícil de creure que siguin falsos i es jugui amb la solidaritat i necessitat de les persones, però segons hem pogut comprovar a "Fets o fakes", l'espai de verificació del "Catalunya migdia", aquest WhatsApp que corre durant els últims dies és totalment fals.

 

 

Tant els responsables de la parròquia de Santa Anna, al barri del Raval, com de l''Hospital de carrer' que organitzen metges del Sagrat Cor periòdicament a Santa Anna neguen que l'hagin enviat:

Efectivament, la parròquia de Santa Anna obre cada dia les portes per acollir persones sense sostre i converteix l'església en un Hospital de Campanya. A les persones que s'hi adrecen, els ofereixen un bon esmorzar i miren de derivar-los per intentar que surtin de la situació de marginalitat en què viuen.

Tanmateix, la parròquia no ha demanat roba o uns paletes per arreglar res. En tot cas, segons expliquen els responsables de la parròquia, pel fet que no reben cap ajuda pública per la tasca que fan, el que sempre els va bé són els donatius per mantenir aquesta tasca. 

A banda de l'Hospital de Campanya, que està obert sempre, metges voluntaris de l'Hospital del Sagrat Cor instal·len periòdicament un 'Hospital de carrer' a la primera planta de la parròquia de Santa Anna per atendre persones sense sostre o que no puguin accedir a la sanitat pública per les vies convencionals.

Els ofereixen sobretot serveis de podologia, òptica, control de malalties infeccioses, odontologia, psicologia o psiquiatria. També se'ls ofereix un necesser amb tallaungles, mitjons, una pinta, un raspall de dents, crema i sabó pel cos. Aquest 10 i 11 de desembre faran les últimes edicions de l'any i hi tornaran al febrer.

 

Anar al contingut