La ministra González Laya ha confós Bin Laden amb Joe Biden en una entrevista?
Catalunya migdia

No, la ministra González Laya no ha confós Bin Laden amb Joe Biden

"Fets o fakes" ha comprovat que la ministra d'Afers Estrangers no ha concedit cap entrevista entre el 7 i el 12 de novembre, i així ens ho ha confirmat el Ministeri

Carlos Baraibar, Pilar Garcia, Mariona CostaActualitzat

Aquest dijous ha començat a córrer un àudio en el que sembla que la ministra d'Afers Estrangers espanyola, Arancha González Laya, confon repetidament Joe Biden amb Bin Laden en una entrevista telefònica. 

És cert l'àudio on Laya confon Joe Biden amb Bin Laden?

En primer lloc, l'àudio és de mala qualitat, té so d'entrevista telefònica i intercala tres moments en què Laya confondria els dos noms.

Al "Fets i fakes" hem revisat les entrevistes que González Laya va concedir en els dies posteriors a les eleccions americanes, entre el 4 i el 7 de novembre, en què sobretot mantenia que Espanya parlaria i tindria relació amb qualsevol dels dos candidats que guanyés les eleccions.

És el cas d'aquestes entrevistes a Hoy por Hoy, a Onda Cero, Televisió Espanyola i a La Sexta i d'aquestes declaracions a Europa Press.

El dissabte dia 7, Laya va reconèixer la victòria final de Biden a les eleccions:

A partir d'aquí, la ministra González Laya no ha concedit cap entrevista més, tal i com ha constatat el 'Fets o fakes' i ens ha confirmat el ministeri d'Afers Estrangers. La primera que concedirà després del reconeixement de la victòria de Biden serà aquest 13 de novembre a Espejo Público.

En tant que la ministra no ha concedit cap entrevista entre dissabte dia 7 i avui dia 12 de novembre, en cap cas es pot tractar d'un audio en què estigui valorant l'accés a la presidència de Joe Biden (amb suposats errors o sense).

Per tant, tot sembla indicar que ens trobem davant d'un àudio fabricat des de zero en el que ni tan sols part de la veu que sentim és de la ministra.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut