Raimon i Bad Gyal, dos extrems de la música en català
CATALUNYA MIGDIA

La defensa de la llibertat: el punt comú on es troben Raimon i Bad Gyal

Tots dos artistes, dos extrems de la música en català, han coincidit a destacar com li costa avançar a la societat en certs aspectes

Raimon i Bad Gyal, dos extrems de la música en català, han defensat la llibertat des d'"El matí de Catalunya Ràdio". 

Aquest 2023, fa seixanta anys que el cantant de Xàtiva va publicar la cançó que li va canviar la vida: "Al vent". Raimon, de 82 anys, lamenta que encara calgui seguir lluitant per les llibertats, sobretot ara que l'extrema dreta torna a tenir representació parlamentària i en un estat, ha dit, que manté una concepció unitària i uniforme de si mateix. L'única arma contra això, ha afegit, és la memòria històrica:

"Hi ha més invenció que història. En moltes coses hi ha allò de 'començar de cap i de nou' perquè no interessa i sempre ha estat així. Hi ha qui ens dona la solució si està manant."

Raimon
Raimon, durant una actuació 

També ha passat per "El matí de Catalunya Ràdio" Alba Farelo, Bad Gyal, de 25 anys, que aquest dissabte es confirmarà com a icona de la música urbana amb un concert al Palau Sant Jordi per al qual gairebé ha venut totes les entrades.

La cantant maresmenca defensa també la llibertat. En el seu cas, la d'expressar-se com vulgui a l'escenari i amb la càrrega sexual que ella decideixi a les lletres i a la posada en escena mentre no l'hi obligui ningú. A més, creu que cal tenir en compte el context i la generació a qui van adreçades:

"No defenso els abusos ni les imposicions, ni la violència masclista. L'únic que dic és que hi ha coses que poden escandalitzar alguna gent, però, dins alguns contextos que potser aquí encara no es coneixen o dins el joc que juguem els joves, potser no s'han de demonitzar tant com la gent es creu."

Bad Gyal
Bad Gyal, en un dels seus concerts (Creative Commons)

Tots dos han coincidit a destacar com li costa avançar a la societat i en el fet que encara hi ha molta feina a fer. 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut