Cordial salutació entre Otegi i Urkullu abans de l'entrevista amb Laura Rosel
Cordial salutació entre Otegi i Urkullu abans de l'entrevista amb Laura Rosel (Catalunya Ràdio / Pau Venteo)
Catalunya migdia

Ha de demanar perdó l'Estat a les víctimes dels GAL?

Arnaldo Otegi i el socialista Ramón Jáuregui discrepen sobre el perdó, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
TEMA:
ETA

L'endemà de la declaració d'Arnaldo Otegi sobre les víctimes d'ETA, aquest dimarts el líder de l'esquerra abertzale ha fet un pas més. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha reclamat a l'estat espanyol que també es mogui per reconèixer l'anomenada guerra bruta.

"Seria important que Felipe González digués 'jo vaig organitzar els GAL'. No pas com a retret, sinó perquè cadascú assumeixi el que ha fet."  

Li ha respost, també a l'entrevista que li ha fet Laura Rosel a Vitòria, l'exvicelehendekari i exministre socialista, Ramón Jáuregui:

"És bastant inconvenient perquè equipara violències que mai poden ser equiparables i implica un reconeixement que l'Estat, com a tal, no ha de fer perquè no li correspon aquesta responsabilitat." 

Una fotografia carregada de simbolisme

Abans d'Otegi i Jáuregui, Laura Rosel ha entrevistat el lehendakari Iñigo Urkullu. El president basc ha rebaixat la importància de la declaració que aquest dilluns, des de Sant Sebastià, van fer els líders de Sortu i EH Bildu.

"És un pas que valoro, però no és res extraordinari respecte del que ja s'havia dit anteriorment. L'esquerra abertzale té pendent de dir que ETA no hauria hagut d'existir mai o que la violència d'ETA va ser absolutament injusta."

Més enllà de les paraules, però, el programa especial d'"El matí de Catalunya Ràdio" des de Vitòria, el dia abans de la commemoració del desè aniversari del cessament definitiu de la violència, ha deixat la imatge del dia: la salutació entre Urkullu i Otegi als estudis de Ràdio Euskadi-Ràdio Vitòria. Una encaixada cordial que contrasta amb l'allunyament del discurs polític dels dos dirigents bascos. 

ARXIVAT A:
ETA
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut