Gemma Montull compleix la sentència del Cas Palau amb compta-gotes
Gemma Montull fa treballs en benefici de la comunitat
Catalunya migdia

Gemma Montull compleix amb comptagotes la sentència del cas Palau

La Fiscalia es queixa: segons ha sabut Catalunya Ràdio, en 10 mesos només ha fet 15 dies de treballs comunitaris

Actualitzat

L'exdirectora financera del Palau Gemma Montull és una de les condemnades per l'espoli i, fa més d'un any, li van commutar la pena de quatre  anys de presó per 365 jornades de treballs en benefici de la comunitat. Té cinc anys per fer-ho però ha començat a un ritme molt lent: quinze jornades en deu mesos. El fiscal creu que ha de treballar més sovint i ha demanat a l'equip de mesures penals que s'agilitzi el compliment de la condemna.

Una jornada per setmana 

Fonts del tribunal sentenciador amb qui ha parlat Catalunya Ràdio expliquen que Montull té pautades, a partir d'ara i fins al maig del 2022, 42 jornades més. Això vol dir una jornada per setmana. 

On treballa?  

Gemma Montull compleix aquests treballs en benefici de la comunitat a la Fundació Busquets de Terrassa, fent feines de cuina. A la filla de Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet com a responsable del Palau, la van condemnar per tràfic d'influències, malversació de cabals i blanqueig de capitals. Va aconseguir evitar la presó perquè la sala va considerar que les penes per separat dels tres delictes no superaven els dos anys de presó. Ara bé, això sempre que compleixi aquestes 365 jornades i no delinqueixi. 

Gemma Montull compleix la sentència del Cas Palau amb compta-gotes
Jordi Montull està en tercer grau penitenciari

El tercer grau de Jordi Montull, pendent d'un informe mèdic

Jordi Montull, condemnat a 7 anys i mig, va estar empresonat un any i dos mesos i va obtenir la semillibertat. Però la Fiscalia ha demanat que se li revoqui aquest tercer grau. La decisió l'haurà de prendre el jutge de vigilància penitenciària que, segons ha sabut Catalunya Ràdio, està pendent de prendre una decisió després del resultat de l'examen mèdic que li han fet aquesta setmana

Fèlix Millet, l'únic empresonat

Daniel Osàcar, extresorer de Convergència, també està en semillibertat. De fet, de tots els condemnats pel cas Palau, només és a la presó Fèlix Millet, responsable màxim del Palau de la Música, condemnat a nou anys i vuit mesos. 

 

Anar al contingut