Pla oberts dels Bombers de la Generalitat treballant per apagar l'incendi de la nau industrial de la Canonja. Imatge del 14 de març del 2021 (H…
Pla obert dels Bombers de la Generalitat treballant per apagar l'incendi de la nau industrial de la Canonja. Imatge del 14 de març del 2021 (Horitzontal)
Catalunya migdia

Expulsaran més de 300 bombers voluntaris de tot Catalunya

Els motius són no complir el mínim d'hores de disponibilitat o negar-se a descarregar-se una aplicació mòbil de registre d'activitat

TEMA:
Bombers

La Generalitat engega els tràmits per expulsar més de 300 bombers voluntaris de tot Catalunya. La majoria són persones que no complien el mínim d'hores de disponibilitat que s'exigeix al cos, o bé que s'han negat a descarregar-se una aplicació mòbil per registrar la seva activitat.

El cas més extrem de Catalunya és el d'Esterri d'Àneu: en aquest parc de 26 bombers voluntaris en quedaran només 10. Els altres 16 han rebut la carta de revocació perquè no s'han instal·lat l'aplicació mòbil que Interior exigeix als Bombers Voluntaris: una app on han de registrar la seva disponibilitat; l'any passat es va fixar en 131 hores anuals.

Acusacions creuades

Un dels afectats, Pere Ticó, veu desproporcionada l'expulsió per un motiu tan menor. En qüestiona la legalitat i assegura que no els van especificar que fos obligatòria. Ticó, que també és alcalde d'Esterri, alerta que l'expulsió de 16 bombers deixa el parc gairebé inoperatiu i demana a Interior que reconsiderin la decisió.

"Demanem que es revisin tots els perfils que han rebut aquesta notificació, encara que no s'hagin descarregat l'app, i que es comprovin les pràctiques obligatòries i les sortides que han fet, i a partir d'aquí que facin un cribratge. Però que no es faci aquest cribratge simplement per no disposar d'una aplicació al mòbil."

El subinspector de Bombers, Agustí Gatell, ja ha replicat que els van avisar clarament, i ara la mesura és irrevocable.

"Qui no s'ha descarregat l'app és perquè no ho ha volgut fer. Entenem que és la seva postura, però no poden dir en cap moment que no estaven avisats ni que no sabien que l'objectiu era que tothom tingués l'aplicació."

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya estudia accions legals contra la imposició d'aquest model: també qüestiona la legitimitat del Consell de Bombers Voluntaris, on es va acordar la mesura. A Catalunya hi ha uns 1.500 bombers voluntaris i la Generalitat ha engegat la revocació per a més de 300.

A Catalunya hi ha 1.500 bombers voluntaris
A Catalunya hi ha 1.500 bombers voluntaris
ARXIVAT A:
Bombers

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut