Ets llogater? Ja pots demanar ajudes per pagar el lloguer
La Generalitat dedicarà 104 milions d'euros a aquestes ajudes
Catalunya migdia

Ja pots demanar ajudes per pagar el lloguer: tot el que has de saber

El Departament de Territori obre la convocatòria per rebre ajuts d'entre 20 i 250 euros al mes si es compleixen determinats requisits

Actualitzat

Ja es poden començar a demanar els ajuts per pagar el lloguer que dona la Generalitat de Catalunya aquest any. De moment s'obre la convocatòria per a qui sigui menor de 36 anys. D'aquí a uns dies, l'11 d'abril, s'obrirà la convocatòria per a la resta d'edats.

El govern concedirà ajudes que van dels 20 als 250 euros mensuals segons el que ingressin els sol·licitants i l'esforç que els suposi pagar el lloguer. També n'hi ha per al lloguer d'habitacions.

Atenció a la renda

El primer requisit per poder demanar l'ajuda al lloguer és no superar determinats nivells d'ingressos. S'estableixen diversos límits en funció de les persones que convisquin al pis o d'on es trobi l'habitatge.

Ets llogater? Ja pots demanar ajudes per pagar el lloguer
La Generalitat dedicarà 104 milions d'euros a aquestes ajudes

Per exemple a Barcelona, l'àrea metropolitana i alguns municipis propers, i també a les ciutats de Girona i Tarragona, els ingressos anuals no poden superar els 31.634,40 euros en el cas d'una persona que visqui sola. Si conviuen dues persones, el límit és de 32.612,78 euros. Si ho fan tres, 34.015,48 euros. I 35.149,33 si la unitat de convivència és de 4 o més membres.

A la ciutat de Lleida, a la majoria de capitals de comarca i a altres municipis amb un mercat del lloguer tensionat, aquests límits d'ingressos anuals van dels 29.657,25 euros per a una persona sola als 32.952,50 euros si conviuen quatre o més persones.

Hi ha encara dues zones més, que agrupen els municipis petits i molt petits amb preus dels lloguers no disparats. El límit d'ingressos més baix se situa en els 23.725,80 euros per a una persona sola.

En el cas dels pisos compartits per a joves, podran demanar l'ajut un o diversos titulars del contracte i es tindran en compte els ingressos individuals de cadascun.

Límits al preu del pis

Un segon condicionant per poder optar a l'ajuda és que el preu del lloguer no pot superar certes quantitats.

El màxim són 900 euros mensuals a l'àrea metropolitana de Barcelona, que s'enfila fins a 950 euros en el cas de llogaters joves.

Ets llogater? Ja pots demanar ajudes per pagar el lloguer
Es calcula que aquestes ajudes arribaran a 70.000 llars

A la resta de la demarcació de Barcelona i a les comarques de Girona, el lloguer del pis no pot superar els 650 euros mensuals per demanar l'ajut. A les demarcacions de Lleida i Tarragona, el màxim són 600 euros.

La consulta de totes aquestes condicions i la tramitació de les sol·licituds es poden fer per internet, al web de la Generalitat, o presencialment a les oficines d'habitatge.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut