És cert que hi ha lladres que intenten entrar a les cases fent-se passar per metges amb l'excusa del coronavirus?
Fets o Fakes

És cert que hi ha lladres que intenten entrar a les cases fent-se passar per metges amb l'excusa del coronavirus?

Arran d'un parell de casos a Catalunya verifiquem amb els Mossos si podríem estar davant d'un nou "modus operandi".

Mònica MasActualitzat

Els Mossos d'Esquadra ens han confirmat que sí que hi ha hagut un parell de casos a Pineda de Mar i a l'Hospitalet de Llobregat, però que en cap cas estaríem parlant d'un "modus operandi" habitual. Segons la policia, en aquestes dues poblacions van denunciar dues persones vestides amb bates blanques que havien intentat entrar en domicilis sobretot de gent gran per robar, fent-se passar per metges amb l'excusa de fer-los el test del coronavirus.  

L'intendent dels Mossos, Josep Antoni Saumell, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no tenen constància que aquesta picaesca sigui habitual aquests dies:

"Últimament no hem trobat cap més cas. No és una novetat que ens hagi cridat excessivament l'atenció. Tampoc em sona que sigui una de les moltes novetats que em passen cada dia per la taula o de les converses que habitualment tenim, però no estem parlant que estiguem davant d'un increment ni un repunt."

Des dels Mossos, recorden que els professionals sanitaris no fan cap assistència sense previ avís i que, en cas de sospita, no obrim mai la porta, avisem els nostres familiars, informem que avisarem la policia i truquem al 112. És un missatge que el cos policial demana que es difongui especialment entre la gent gran, la població més vulnerable davant d'aquesta estafa.

 

En aquest enllaç també podeu comprovar els casos verificats pels Mossos.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut