La cirurgia estètica i els tractaments facials treuen partit de la pandèmia
Les cirurgies de nas i parpelles són les més habituals entre el gènere masculí
Catalunya Migdia

Els homes també es retoquen: cada cop més opten per la medicina estètica

Les intervencions d'aquest tipus en homes ja representen el 20% de totes les que es fan a Catalunya i s'han multiplicat per quatre en els últims 10 anys

Actualitzat

En 10 anys s'ha multiplicat per quatre el nombre d'homes que se sotmeten a una cirurgia o un tractament d'estètica. Són dades d'una enquesta feta entre els cirurgians de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reparadora, que apunta que actualment les intervencions d'aquest tipus en homes ja representen el 20% de totes les que es fan a Catalunya.

La irrupció de les xarxes socials i el culte a la imatge podrien estar al darrere de l'augment de l'interès dels homes per fer-se aquesta mena de retocs, i cada cop ho fan més joves.

Què es retoquen els homes?

Segons explica a Catalunya Ràdio la presidenta de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reparadora, Anna Torres, les liposuccions i les cirurgies de nas i parpelles són les més habituals entre el gènere masculí: 

"Cada vegada hi ha més nois joves que, amb menys de 40 anys, ja es fan cirurgies estètiques. Sobretot es fan moltes més rinoplàsties, cirurgies de millora del contorn mandibular i cirurgies de ginecomàstia [reducció de pits] i de contorn abdominal."

Al seu torn, el cirurgià plàstic Ivan Mañero assegura que els cabells són una de les principals preocupacions dels homes, però també els ulls i el nas. I és que, més enllà de la bellesa, la motivació principal del gènere masculí és semblar més joves i treballadors:

"L'objectiu de treure les bosses no té tant a veure amb la bellesa, sinó amb la joventut i la productivitat. Porten malament veure's un rostre cansat i poc productiu. La pressió social sobre la dona està en la bellesa, però en l'home està en ser productiu."

La motivació principal del gènere masculí per operar-se és semblar més treballadors

Amb tot, apunta Mañero, també existeix un perfil d'home, d'entre 20 i 35 anys, que demana la rinoplàstia perquè està a les xarxes i "el seu rostre és el primer que exposa".

Les liposuccions de panxa o la reducció del pit serien les estrelles en les cirurgies corporals. El Víctor, que es va fer una liposucció, explica a Catalunya Ràdio que la seva experiència ha estat molt positiva i no dubtaria a repetir-la. De fet, amb 49 anys, diu que es penedeix de no haver-ho fet inclús deu anys abans: 

"El que seria la panxa, la cintura, els típics flotadors... Van anar passant els anys i ara fa un parell vaig decidir fer-me una liposucció, perquè tenia les carns de la panxa molt flàcides i, encara que un fa esport, no s'acaba traient si no te la fas". 

Més por al quiròfan que les dones

Una altra cirurgia corporal molt demanada és la que es fa per marcar els abdominals, l'anomenada rajola de xocolata. Amb tot, segons Mañero, els homes són més reticents a passar pel quiròfan que les dones.

I per això els tractaments d'estètica masculins com el bòtox o l'àcid hialurònic a la cara són més exitosos ara mateix: 

"L'home té por al dolor, a les punxades... Té, a vegades, aquesta barrera que li impedeix fer més consum de medicina estètica. Però cada vegada més és un client habitual dels tractaments de bellesa que no tenen a veure amb la cirurgia." 

Dermatologia i cirurgia estètica són de les especialitats més demanades
Els homes tenen més por al quiròfan que les dones pel que fa a la medicina estètica (CatSalut)

Sigui com sigui les dones continuen sent les pacients majoritàries de la cirurgia estètica, sobretot, quan arriben a certa edat. Segons Mañero, pensen més a llarg termini que els homes i estan "més disposades" a fer aquesta inversió: 

"El tema de la bellesa està començant a ser per a l'home una petita pressió, però mai com la té la dona."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut