Alejandro Blanco, President del COE
Alejandro Blanco, President del COE
Catalunya migdia

Ultimàtum del COE a Lambán: presentarà candidatura per als Jocs amb ell o sense

El COE s'obre a negociar amb els territoris i estacions d'Aragó que volen col·laborar amb els Jocs d'hivern i descarta una candidatura només catalana

RedaccióActualitzat

El COE, el Comitè Olímpic Espanyol, no afluixa i llença un ultimàtum al president de l'Aragó, Javier Lambán, perquè rectifiqui i se sumi al consens per tirar endavant una candidatura pactada pels Jocs Olímpics d'Hivern als Pirineus el 2030.

En una compareixença aquest dimecres a la tarda, el president del COE, Alejandro Blanco, ha deixat la porta oberta a tirar endavant el projecte previst, però sense la participació del govern socialista de l'Aragó.

"Amb aquells que hi vulguin participar, intentarem tirar endavant la candidatura. Això és el que ha canviat. Jugar per mi és una paraula important, però aquí no hi encaixa."

L'opció que Catalunya organitzi en solitari els jocs sembla, ara mateix, improbable. De fet, Blanco ha insistit que no tindria sentit posar el cronòmetre de les negociacions a zero.

Ara el COE posa tota la pressió en els empresaris del sector turístic i esportiu de l'Aragó favorables a aquest certamen. Assegura que han constatat "sensibilitats diverses" en aquella comunitat autònoma i espera que aquests col·lectius facin recapacitar el seu president.

"El COE té clar que ha de lluitar per presentar una candidatura sí o sí. Però el COE no té les muntanyes."

Furgar en les diferències internes a l'Aragó

El govern espanyol, del mateix color polític que el d'Aragó, ha deixat sense efecte les preteses pressions que li han arribat des de Saragossa i ha descartat intervenir-hi, deixant les mans lliures del Comitè Olímpic Espanyol per acabar de resoldre la qüestió.

 

Hores abans de la compareixença, en declaracions a Catalunya Ràdio, Blanco ja havia deixat clar el missatge. És a dir, que està decidit a buscar una sortida, ja que, després d'onze reunions amb Catalunya i Aragó sense que sorgís cap problema, està convençut que ara la candidatura només pot tirar endavant tant si és amb el suport del president Lambán com si no.  

"Qui proposa el repartiment de les proves de neu és justament l'Aragó, i la seva proposta es va aprovar des del principi. Ara no pot dir que no s'hi està d'acord després d'aprovar el repartiment de les proves.

En el repartiment final, Catalunya té 42 proves i l'Aragó en té 54. Jo crec que s'ha fet un treball tècnic sensacional."  

 

Javier Lambán té problemes

La prova de força que ha fet el president de l'Aragó va afluixant cada dia que passa. I és que els terminis de presentació de la candidatura són ja inamovibles, i a Catalunya el president Pere Aragonès ha de firmar el decret de convocatòria de la consulta a la població del Pirineu. El president del COE convida a la reflexió:

"Algú a l'Aragó haurà de reflexionar."

La maquinària no té aturada i sembla que ara només cal que a l'Aragó convencin el president que, o bé accepta la candidatura tal com està dissenyada o se'n quedarà fora. I justament això és el que no estan disposats a permetre els empresaris de la neu del Pirineu aragonès.

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut