El president del COE, Alejandro Blanco
El president del COE, Alejandro Blanco
Catalunya migdia

El COE acusa Javier Lambán de dinamitar els Jocs Olímpics per un grapat de vots

El president del Comitè Olímpic, Alejandro Blanco, assumeix el fracàs i obre la porta a una candidatura per al 2034 tant de Catalunya en solitari com de qualsevol altre territori

RedaccióActualitzat

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, acusa el president de l'Aragó, Javier Lambán, d'haver dinamitat la candidatura dels Jocs al Pirineu el 2030 per guanyar vots.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Blanco ha defensat la validesa del projecte que hi havia sobre la taula i que va tenir l'aval dels tècnics del govern de Lambán.

"És una candidatura de país presentada pel Comitè Olímpic del país. I això és el que hem de defensar. I parlar de projectes que integren, que regeneren i que permeten tenir un present i un futur millor.

Això és una candidatura olímpica. Si això ho portem al terreny de la política de curt recorregut, al terreny del benefici de vots que pots tenir, aleshores estem desvirtuant el que és un projecte de candidatura olímpica."

Blanco assumeix que la candidatura ha fracassat i descarta que Catalunya pugui presentar ara una candidatura en solitari per al 2030. Diu que seria fer marxa enrere del que es va proposar al Comitè Olímpic i que tampoc no hi ha temps.

El president de l'Aragó, Javier Lambán, atenent els mitjans de comunicació

I mirant al 2034, assegura que donaran suport tant a Catalunya en solitari com a qualsevol altre territori.

L'elecció es faria per votació, com ja ha passat en altres ocasions amb candidatures sota la responsabilitat del COE.

"Nosaltres hem presentat una candidatura conjunta a uns jocs determinats i la candidatura no ha sortit. Estem a menys de sis mesos que la comissió del Comitè Olímpic Internacional doni una decisió per passar-la a la sessió. No tenim temps.

La imatge que hem donat és precisament la contrària a una candidatura.

Crec que hem de ser realistes, tot i la decepció i dir que aquest projecte ha fracassat, mirem el següent. I si al següent hi va Catalunya, veuràs com el suport del COE és incondicional, com si va Aragó."

Blanco reitera que van ser els tècnics de l'Aragó els que van proposar el repartiment de seus, que es va donar per bo, i que finalment Javier Lambán va rebutjar.

El president del COE reclama no abandonar a llarg termini el projecte de fer uns Jocs Olímpics al Pirineu per regenerar el territori des d'un punt de vista de la sostenibilitat, pensant en les generacions futures.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern Aragó
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut