Compte! Microsoft no està trucant per alertar que t'han infectat l'ordinador
Fets o fakes

Compte! Microsoft no està trucant per alertar que t'han infectat l'ordinador

Una estafa que fa servir el nom de la multinacional nord-americana et demana que et baixis una aplicació i et buiden el compte corrent

Carlos Baraibar, Mariona CostaActualitzat

En les últimes setmanes, els Mossos d'Esquadra han detectat que torna a estar en marxa una estafa que s'aprofita dels usuaris i els buida els comptes corrents explicant-los que ens han craquejat l'ordinador. Segons han denunciat diversos usuaris a les xarxes socials i també davant la policia, tot comença o bé amb un correu que suggereix descarregar-te un document que et bloqueja l'ordinador o directament amb una trucada d'un suposat tècnic de Microsoft.

 

Qui truca no és tècnic de Microsoft i només ens vol estafar. El suposat tècnic que ens truca, explica com desbloquejar l'ordinador, demana accedir per control remot al teu aparell i, després de diverses converses, demana el número de compte i suggereix que et descarreguis una aplicació per resoldre el problema. Amb el número de compte i totes les teves dades personals, procedeixen a robar els diners dels teus comptes bancaris.

Els Mossos d'Esquadra reconeixen que aquesta és una estafa recurrent que apareix i desapareix i refermen el seu consell de no oferir dades confidencials a través del telèfon si no sabem exactament amb qui estem parlant.

Davant d'aquesta mena d'estafes, cal recordar que no hem d'acceptar que ningú entri al nostre ordinador per control remot, no fer pagaments d'aplicacions que no hem buscat nosaltres mateixos i sabem segur que necessitem i no facilitar dades bancàries si no sabem del cert amb qui estem tractant.

Consulta altres "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 07 09 40.

Anar al contingut