Mestres en una formació del professorat
Mestres en una formació del professorat
Catalunya migdia

Com serà el MIR per a mestres i professors que proposa Educació?

El pla pilot, que serà voluntari, proposa reforçar les pràctiques abans de dedicar-se a la docència

El Departament d'Educació posa en marxa el Sensei, un programa de residència voluntari per a mestres i professors que vulguin complementar la formació quan surten de la universitat. 

Està destinat a professionals que no portin més de tres mesos treballats i consisteix en una estada de pràctiques d'un any en un centre públic on treballaran mitja jornada amb el suport d'un mentor, i l'altra meitat de la jornada la dedicaran a formar-se. 

Pràctiques per entrar a l'aula: Educació impulsa un programa per a mestres i professors novells
El programa està pensant per a mestres i professors que just han de sortir de la universitat

Als participants se'ls reconeixeran les hores de formació, 250 en total, que els donaran punts a la borsa de treball i també substituirà el Curs d'Iniciació a la tasca docent que fa tot el personal quan comença a treballar de forma continuada al sistema educatiu.

Durant aquest any de dedicació a temps complet els participants només cobraran mitja jornada

Tradició europea

Aquests programes de residència per a docents ja funcionen en 19 dels 27 països de la Unió Europea. I hi ha casos, com el del Regne Unit, on a més són obligatoris per poder treballar. Educació defensa que els països amb aquest tipus de programes tenen més bons resultats educatius, un dels aspectes que el programa busca resoldre. 

També vol garantir que els mestres i professors que s'incorporen al sistema reforcin competències, com la gestió de l'aula, que són clau per fer la seva feina i que si no s'adquireixen des d'un primer moment difícilment es recuperen.

Tot plegat, asseguren, millorarà el benestar dels docents i la satisfacció laboral.

Pràctiques per entrar a l'aula: Educació impulsa un programa per a mestres i professors novells
Els experts apunten que els dos primers anys són clau per consolidar la formació

Es busquen centres residents

Ara el departament seleccionarà 85 mentors de 60 centres públics que hi vulguin participar. Seran docents amb experiència que faran menys hores de classe a canvi d'aquest acompanyament.

A més, aquests professors residents seran un reforç per al centre, ja que s'hi incorporaran de més a més.

El programa de residència inicial Sensei és pioner a l'Estat i té un cost d'11 milions d'euros cofinançats per la Unió Europea, que assumeix el 95 per cent del cost.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut