Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Catalunya migdia

Càlcul de contagis Covid polèmics: les poblacions turístiques demanen una revisió

Salou i altres municipis turístics creuen que l'actual sistema és injust i demanen que el càlcul de contagis de Covid es basi en la població real i no en la censada

TEMA:
Covid-19

L'Ajuntament de Salou demana una revisió del càlcul de contagis de Covid als municipis turístics i que es basi en la població real i no en la censada. Creuen que l'actual sistema és totalment injust i els perjudica greument.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, demana que es revisi i es modifiqui el sistema de càlcul d'incidències acumulades de contagis als municipis turístics com el seu.

El motiu: es comptabilitza sobre la base dels residents empadronats i no sobre la base real de la població estacional i turística que acull el municipi, la qual cosa provoca uns índexs que "res tenen a veure amb la realitat".

Al "Catalunya migdia" ha explicat que la manera com es compta ara provoca uns resultats desproporcionats, que deterioren la imatge del municipi injustament:

"Tots els casos positius que han vingut de fora es trobaven malament i han anat al CAP i els han diagosticat com a positius, ens els han col·locat com si fossin població resident. Per tant, surt un resultat molt alt, però és un resultat fals. Si comptabilitzéssim tota la població real que hi ha avui dia a Salou, estaríem per sota dels 400 i no caldria que estiguéssim confinats".

Platja de Llevant, a Salou, l'agost del 2018 (ACN / Rafael López-Monné)

Segons Granados, això perjudica la reactivació de l'economia turística i ja s'ha posat en contacte amb altres municipis turístics amb el mateix problema per intentar fer un front comú.

"És important que es revisin de forma immediata els paràmetres que s'utilitzen perquè distorsionen i desvirtuen una realitat, quan, objectivament, Salou està per sota dels índexs que es publiquen, confirmant que és una destinació turística segura."

L'alcalde també demana que es revisi la restricció d'obertura al públic dels establiments comercials als municipis turístics, que ara han de tancar a les 10 en lloc de plegar a les 12 de la nit.

En aquest sentit, recorda que als establiments comercials dels municipis turístics de costa, tenint en compte les seves característiques i dinàmiques estacionals, és, precisament, de les 22.00 a les 24.00 quan s'hi concentra un important moviment econòmic.

També recorda que el sector comercial salouenc sempre ha tingut un comportament responsable i exemplar amb les mesures preventives i recomanacions de les autoritats sanitàries per a la contenció de la pandèmia, essent un sector amb una activitat "que sempre ha estat i procurat la seguretat davant el risc de contagi".

ARXIVAT A:
Covid-19

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut