Catalunya migdia

Arriba la "Justice League" que els fans exigien: la de Zack Snyder

HBO estrena l'esperada versió del director de "La Lliga de la Justícia" que reuneix Batman, Superman, Wonder Woman i altres superherois de DC Comics

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Garriga

Redactor d'informatius especialitzat en cinema i sèries

@marga_riga
TEMA:
Cinema

Ja ha arribat a HBO la versió del director de "La Lliga de la Justícia", el film on es reunien, per fi, Batman, Superman, Wonder Woman i altres superherois de DC Comics. Milions de fans porten 3 anys demanant insistentment a Warner Bros que mostri aquesta versió i finalment s'han sortit amb la seva. El nou muntatge dura 4 hores

El director original de "La Lliga de la Justícia" era Zack Snyder. Ell era l'artífex de l'univers DC. Havia estat el responsable de la primera baula, "L'home d'acer", el renaixement de Superman, i també, del següent capítol, on s'enfronta a Batman.

Però va abandonar el projecte del tercer film quan, després de lluites interminables amb Warner Bros. i quan ja havia rodat gran part del material necessari, la seva filla Autumn, de 20 anys, es va suicidar.

Copiant l'estil Marvel

Snyder no es va veure amb cor de seguir discutint i el film va quedar en mans de Joss Whedon, que venia de dirigir dos films dels Venjadors. Així, DC volia fer-se seva la fòrmula d'èxit de Marvel. Però el resultat va ser nefast. "La Lliga de la Justícia" és el film més denostat pels fans de l'univers DC. Se l'ha titllat d'incoherent, esgotador, estrident i simple.

Des del dia de la seva estrena, el 2017, i abans fins i tot, van omplir de missatges les xarxes socials exigint que s'estrenés la versió original de Snyder. #ReleaseTheSnyderCut va ser el malson de Warner Bros. Fins i tot els actors, que han acusat Wheddon de crear un ambient de treball hostil i tòxic, s'hi van sumar.

Recuperant l'essència DC

Fins que ara fa un any Henry Cavill, que interpreta Superman, va anunciar que el somni es faria realitat. Snyder ho ha agraït així en diverses entrevistes a mitjans nord-americans.

No estava segur que acabés sent una pel·lícula, tenia molts dubtes sobre quin seria el destí final. Però els fans van ser increïblement persistents, van seguir amb la seva, piulant el hashtag durant anys i aquí estem. Que Déu els beneeixi perquè sense ells no hi hauria pel·lícula. 

"La Lliga de la Justícia de Zack Snyder" és molt més fosca i amb un missatge d'esperança i unitat molt adient als temps que corren. 

Sí, les circumstàncies són molt diferents. Per tant, no sé què hauria passat amb aquesta pel·lícula el 2017 si m'haguessin dit que els encantava i que l'havia de convertir en un film que es pogués estrenar. Perquè aquesta pel·lícula no es pot estrenar en sales, és massa gran. Però ara, en un món ple de plataformes de "streaming", té més sentit. I per això dono les gràcies a HBO, perquè han permès que vegi la llum aquesta versió de 4 hores de "La Liga de la Justicia" que aprofundeix més en la trama. 

Hi ha moltes escenes inèdites, lluites espectaculars mai vistes, nous malvats, com el sorprenent Joker de Jared Leto o Lord Darkseid, i incideix en la visió que Snyder té dels superherois de DC com a màrtirs solitaris. Les seves 4 hores, però, no li han estalviat crítiques per redundant, excessiva i sense filtres.

Els fans estaran satisfets, això sí, i ja han iniciat la campanya perquè hi hagi una segona part i que Warner Bros. torni a col·locar Snyder al capdavant de l'univers DC. De fet, ja té nom: l'Snyderverse, però, no sembla que aquest cop la petició hagi de fructificar.

ARXIVAT A:
Cinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut