Alizzz al Matí de Catalunya Ràdio (Jordi Ramoneda)
Alizzz a "El matí de Catalunya Ràdio" (Jordi Ramoneda)
Catalunya migdia

Alizzz: "Em sento exclòs de la cultura catalana"

El productor i cantant català va guanyar tres Grammys l'any passat i reivindica la música del Baix Llobregat com a cultura del país

Actualitzat

Alizzz, nom artístic de Cristian Quirante, va estrenar el 9 de setembre passat la cançó "Que pasa nen", la seva primera cançó en català. El productor de C. Tangana, que va guanyar tres Grammys l'any passat per l'àlbum "El madrileño", reivindica amb el seu últim single que tant ell com la cultura musical del Baix Llobregat formen part del panorama musical català.

Grups i artistes com Estopa, Rosalía, Aitana o Alfred García són tots del Baix Llobregat, com Alizzz.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" ha donat les primeres explicacions. Alizzz denuncia que se sent exclòs de la cultura catalana.

Tot i ser un artista internacional i valorat a escala mundial, assegura que no nota que se'l tracti igual de bé com a altres músics catalans: "És una pena que hi hagi gent que no em consideri part de la cultura catalana. Jo en formo part i això és el que volia expressar."

Alizzz amb els Grammy llatins guanyats fa dues setmanes a Las Vegas
Alizzz amb els Grammys llatins guanyats a Las Vegas (Reuters/Steve Marcus)

Fer cantar C. Tangana en català

Alizzz assegura que les dades obtingudes de la cançó diuen que gairebé la meitat de les reproduccions venen de Madrid. Vist aquest panorama, no descarta fer cantar en català l'artista i amic C.Tangana.

"Estic segur que si li porto el projecte adequat, C. Tangana cantaria en català."

"Que pasa nen" no és l'única cançó en català del músic de Castelldefels. A l'entrevista amb Laura Rosel ha dit, per primer cop, que ha enregistrat un tema amb Clara Viñals, de Renaldo & Clara, però que encara no té clar quan veurà la llum.

La cançó, una setmana més tard de la seva publicació, ja acumula 100.000 visites a YouTube i 200.000 reproduccions a Spotify.

Fotograma del videoclip "Que pasa nen"

Alizzz vol seguir vivint a Castelldefels

Tot i que admet que potser triomfaria més vivint a Miami, Los Angeles o Madrid, Alizzz vol seguir vivint a Castelldefels per defensar i fer créixer la indústria musical catalana.

Segons el productor, el gruix de la indústria musical és a Madrid i assegura que ara mateix a Barcelona hi ha un èxode d'artistes, músics i productors.

"Estic molt a gust a Castelldefels i crec que és important agafar la bandera de tornar a fer gran el teixit cultural de Barcelona."

Alizzz ha explicat que tant Estopa com Els Catarres, tots dos grups citats a la "Que pasa nen", han parlat amb ell i estan encantats amb la cançó.

De fet, el cantant d'Els Catarres ha admès que quan la van descobrir la van reproduir 10 cops seguits.

ARXIVAT A:
Música
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut