Josep Plazas i Albert Requena amb el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo

Albert Requena i Josep Plazas, guardonats amb el Premi Miquel Diumé

Els seus reportatges sobre la integració i la convivència a Girona, que vam sentir a l'especial del "Catalunya migdia" sobre "Els nous altres catalans", els han valgut el reconeixement

Actualitzat

El jurat del guardó ha valorat la funció de normalització i visualització de situacions personals, l'esforç per abastar tots els àmbits socials i la coherència narrativa i bona utilització dels recursos radiofònics d'aquest treball periodístic d'Albert Requena i Josep Plazas. Els reportatges "Els nous altres catalans. Històries d'integració i convivència a Girona" formen part de la iniciativa engegada pel programa "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández, Carlos Baraibar i Empar Moliner, per copsar com se senten els immigrants que fa anys que són a Catalunya. Integrats o rebutjats? Quins són els problemes que tenen en el seu dia a dia?

Entre el 20 i el 23 de març del 2017, el programa va respondre a aquestes i altres preguntes amb experts, la investigació sobre el terreny dels nostres periodistes i escoltant tota una generació de nous catalans.

Els altres finalistes en la mateixa categoria eren Miquel Curanta, Juli Pedrero i Toni Sellas, pel programa "Govern i oposició", de Ràdio Capital de l'Empordà, i Moisès Camós, Anna Noguer, Esteve Codony, Anna Estañol, Glòria Ribugent i David Pastor, per l'"Especial referèndum 1 d'octubre", de Ràdio Banyoles.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que inclouen el guardó Miquel Diumé, els organitzen la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Van néixer amb l'objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura. Aquesta és la novena edició.

 

Anar al contingut