El panettone, una tradició importada que es consolida per Nadal
Catalunya migdia (cap de setmana)

Xocolata i panettone, tradició i innovació

La xocolata s'ha tornat indispensable a les sobretaules de les festes nadalenques, amb una gran varietat de productes. I cada cop més els xocolaters prioritzen la proximitat i l'origen

Jaume RecasensActualitzat

La tendència en el mercat nadalenc de la xocolata és anar cap a un model molt més pur, com ha passat amb el cafè d'autor o amb la cervesa artesana. El director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona, Olivier Fernández, destaca que la xocolata és un dels ingredients que està evolucionant moltíssim

"Hem notat que hi ha una demanda més gran i que el públic té més interès a conèixer el producte. És molt important que sigui una xocolata de molta qualitat, saber la traçabilitat del producte."

Fernández creu que aquestes festes no tindrien el mateix gust de tradició, ni d'essència, sense articles i productes ben variats de xocolata. I la innovació també és clau. El consumidor pot comprar molts productes fets de xocolata: des de bombons amb forma de galets fins a jerseis i avets de Nadal que es mengen, torrons originals...

Per Nadal trobem la xocolata en molts formats: neules, ametlles farcides o bombons amb forma de galets (CCMA)

La creativitat, segons el director de l'Escola de Pastisseria, no té límits. I no va lligada a l'edat. Fernández assegura que encara està tot per fer, com demostren cada any les pastisseries: 

"Són llocs que evolucionen molt, tenen molta creativitat i treuen productes nous cada any. La xocolata és un dels ingredients que permet tenir molta creativitat. Fins i tot en productes nous i amb nous gustos, com xocolata de mango, xocolata liofilitzada... són aspectes que et permeten estar a l'avantguarda del sector."
 

Els professionals xocolaters tenen clar que la pastisseria ha de marcar l'avantguarda.

El panettone es consolida

De les tradicions importades, la passió pel panettone és la que més creix.

Hi ha força pastisseries al nostre país que ofereixen aquest pa dolç italià, farcit de fruita confitada i panses o de xocolata.

El panettone, una tradició importada que es consolida per Nadal (CCMA)

El gerent del Gremi de Flequers de les comarques gironines, Àngel Segarra, diu que els últims dos anys hi ha hagut un boom del panettone

 

"D'un parell d'anys ençà, el panettone està arrelant a la societat catalana. Per això cada vegada hi ha més flequers que en venen i més que en volen elaborar per vendre'l a casa seva. Com que té una textura més esponjosa, és més agraïda per a alguns paladars que un producte més elaborat."
 

A moltes llars catalanes, la xocolata és del que més es regala aquest Nadal i Sant Esteve. El tió en continua cagant molta! 

Anar al contingut