L'exposició de La Cubana a Sitges s'allarga fins a finals d'any
Catalunya migdia (cap de setmana)

Teresina S.A. tanca la paradeta

Més de 20.000 persones han passat per l'exposició sobre els 41 anys de La Cubana, que es tanca al cap de sis mesos. Un èxit de convocatòria en temps de pandèmia que no s'ha volgut perdre cap teresinòleg

RedaccióActualitzat

Durant mig any, el Centre Cultural Miramar de Sitges s'ha convertit en el pis de les teresines i en una celebració exuberant de tots els muntatges de La Cubana durant aquests 41 anys.

El balanç no pot ser millor. Aquest recorregut nostàlgic per la trajectòria de la companyia teatral ha atret més de 20.000 persones en una època molt adversa per a la cultura.

La Cubana i Sitges

Un trajecte que la companyia va començar justament a Sitges l'any 1980 i que l'exposició ha fet reviure amb escenografies de muntatges emblemàtics com "Cómeme el coco, negro" o "Cegada de amor".


La Cubana confia que l'exposició que ara es tanca a Sitges es podrà veure a Barcelona i a altres ciutats catalanes

Hi han exhibit vestuari, perruques, andròmines, i tota mena de material (fins i tot de rebuig) que han arreplegat des que eren amateurs, tal com explica el fundador de la companyia, Jordi Milán:

Nosaltres som una gent molt drapaire, que ho guardem tot, i quan ens van proposar aquesta exposició vam pensar que serviria per donar sortida a tots els trastos que hem emmagatzemat tots aquests anys sense saber per què. I mira, ha servit per això.

Selfies al pis de les teresines

Una de les joies de l'exposició ha estat la recreació del pis de les teresines, les protagonistes de la sèrie de culte de TV3 i, segurament, els personatges més estimats pels fans, que s'han pogut passejar per casa seva.

Els de La Cubana l'han recreat amb personatges de cartró pedra, vestits i objectes originals i, fins i tot, la marededeu de l'episodi de la Setmana Santa, que era un maniquí rescatat de les escombraries.

 

Projectes a la vista

Sense fer concessions a la nostàlgia, la companyia ha aprofitat l'aturada que ha representat la pandèmia per preparar nous projectes. Jordi Milán espera que se'n concreti algun molt aviat:

La pandèmia també ha tingut coses positives, ens ha anat bé per inspirar-nos i per pensar en projectes de teatre i de televisió. En tenim 6 de fantàstics que de moment no tenen nòvio i també altres coses de teatre... anirem fent pas a pas, conforme es vagi posant tot a lloc i tot a to, anirem fent.

Mentrestant, entre febrer i maig, La Cubana té previst acabar les representacions de la seva última obra, "Adeu, Arturo", que van començar el 2018. La podreu veure al teatre Coliseum de Barcelona
  

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut