Imatges de Cap d'Any al món, de la gentada de Wuhan a espais buits a Europa
Catalunya migdia (cap de setmana)

L'òmicron frustra el Nadal de la recuperació a Europa

La irrupció de la variant òmicron de la covid-19 torna a imposar un Nadal amb restriccions a gran part dels països europeus

El creixement exponencial dels contagis, malgrat els bons nivells de vacunació a Europa ha obligat molts governs a cancel·lar actes massius, com les celebracions de Cap d'Any, i a tornar a aplicar restriccions, si bé no tan estrictes com les d'ara fa un any, quan la vacunació era molt incipient.

El color que s'imposa al mapa dels organismes sanitaris de la Unió europea és el vermell fosc, amb la xifra de contagis que s'estén com una taca d'oli

 

 

Un any més sense festes massives de Cap d'Any

París, Londres, Amsterdam o Berlín rebran el 2022 sense cap acte de celebració massiu. Tampoc cap ciutat d'Itàlia, on el govern ha prohibit fins al 31 de gener les festes que puguin induir la gent a concentrar-se.

Les grans capitals europees, així com Portugal i Bèlgica, també han tancat discoteques i sales de festa, i han restringit les trobades en grup. A França el govern fins i tot ha prohibit ballar en bars i restaurants.

Gent amb mascareta pel carrer
La mascareta torna a ser obligatòria al carrer a Espanya i Grècia (Europa Press/Cézaro De Luca)

En països com Espanya o Grècia s'ha reimposat l'ús de la mascareta a l'exterior. Dinamarca i Àustria han optat pel tancament d'establiments.

Restriccions per viatjar

Suècia i Finlàndia -també Dinamarca- tornen a exigir proves negatives per entrar-hi via aèria. A Alemanya avui han entrat en vigor restriccions més estrictes per als viatgers provinents d'Espanya, Portugal, els Estats Units, Finlàndia, Mònaco i Xipre, països considerats d'alt risc per la covid.

Al Regne Unit, tot i els 120 mil contagis diaris el govern es resisteix a aplicar mesures més estrictes si bé no es descarta que ho faci la setmana que ve.

 

Anar al contingut