intercanvi cases
Catalunya migdia (cap de setmana)

L'intercanvi de cases es dispara pel pont de la Puríssima

Aquesta opció ha augmentat més d'un 700% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de HomeExchange, la plataforma mundial líder del sector

Actualitzat

Tu et quedes a casa meva i jo vaig a casa teva. En això consisteix l'intercanvi de cases, una manera diferent de viatjar que no para de créixer. Ho demostren les dades del pont de la Puríssima d'aquesta setmana que ve. El fet que enguany hi hagi dos dies festius entre setmana fa que moltes persones ho aprofitin per fer vacances i marxar fora.

A través de la plataforma líder mundial d'intercanvi de cases HomeExchange, per aquest pont a l'Estat s'han reservat unes 12.700 pernoctacions, un 650% més que el 2021.

Catalunya encapçala el rànquing de l'Estat, segons ens explica la portaveu de HomeExchange a Espanya, Pilar Manrique:

"En el cas de Catalunya en particular, les xifres són encara més espectaculars perquè respecte al 2021, el nombre de pernoctacions previstes ha augmentat un 760%. Catalunya és número 1 tant en demanda com en nombre de cases. Ara mateix hi ha una mica més de 12.000 cases que estan disposades a ser intercanviades."

Segons Manrique, els catalans fonamentalment opten pel turisme intern i es queden a Catalunya. La segona destinació preferida és França, amb dues regions més populars: Occitània, que geogràficament queda més a prop de la frontera, i l'Illa de França, la regió on hi ha París. En tercer lloc hi ha el País Basc, seguit de la Comunitat de Madrid i Andalusia:

"És una forma responsable de viatjar, que utilitza recursos existents al territori i que permet sortir dels circuits tradicionals i de les zones més massificades."

L'ntercanvi cases ha augmentat un 760% a Catalunya respecte al pont de l'any passat (Pexels)

Una manera més barata de viatjar

L'altre aspecte que empeny cada vegada més persones a optar per aquesta alternativa és l'econòmic. L'allotjament és la despesa més gran en un viatge, i amb l'intercanvi de cases l'estalvi és enorme. En concret, a HomeExchange es pot viatjar de manera il·limitada durant un any pagant una quota de 149 euros.

És el que ha fet moltes vegades Carla Llamas, periodista de viatges i autora del blog "La maleta de Carla":

"Jo he anat a Nova York 10 dies pagant una quota anual de 149 euros, quan a la ciutat els allotjaments costen de 200 a 300 euros la nit! He estalviat moltíssims diners."

L'intercanvi de cases permet estalviar diners, sobretot en ciutats cares com Nova York (Pexels)

Llamas explica que encara hi ha moltes reticències cap als intercanvis de cases perquè molta gent té por que els toquin les seves coses. La periodista, però, diu que "és una xarxa on tothom posa a l'abast casa seva de la forma més generosa i voluntària i desinteressada". També assegura que és una manera de viatjar i aprendre valors, com el de compartir, sobretot quan es viatja amb petits:

Com que és una xarxa col·laborativa, la gent sempre està disposada a ajudar. Hi ha com una sensació de superació constant, de facilitar les coses a l'altre. Això m'agrada molt: posar-ho fàcil, no posar problemes. Tens la sensació d'estar a casa.

Altres plataformes per estalviar en allotjament

Hi ha moltes altres maneres barates d'allotjar-se, com ara apuntar-se a la xarxa CouchSurfing, que consisteix a oferir i ser acollit en altres cases per dormir al sofà.

I per als amants dels animals i dels viatges hi ha l'opció d'allotjar-se en una altra llar alhora que es cuida la mascota de la casa. Es fa a través de la web de Trustedhousesitters.

Anar al contingut