L'obesitat greu multiplica per 7 les possibilitats d'ingressar a l'UCI per Covid-19
Catalunya migdia (cap de setmana)

Cinc anys sense anar a la platja: la grassofòbia s'intensifica a l'estiu

Activistes com la traductora i escriptora Blanca Rodríguez creuen que accions com la del Ministeri d'Igualtat són necessàries

Sota l'eslògan "L'estiu també és nostre", el Ministeri d'Igualtat espanyol porta a terme des de fa una setmana una campanya per reivindicar la diversitat dels cossos a les platges i piscines aquest estiu. L'acció va ser polèmica perquè l'autora del cartell no va respectar els drets d'imatge de les persones que hi sortien i, fins i tot, va editar el cos d'una de les models, que portava una cama ortopèdica.

La denunciant, Nyome Nicholas, és una de les dues dones que apareixen assegudes a la sorra
El cartell va generar una forta polèmica perquè utilitzava fotos de models sense el seu permís (Ministeri d'Igualtat)

Més enllà de la polèmica, activistes com la traductora i escriptora Blanca Rodríguez creuen que l'acció és necessària. En declaracions al "Catalunya matí" de Catalunya Ràdio, Rodríguez ha explicat que en el podcast "Gordo", on juntament amb Amanda Vázquez parlen de tot el que afecta les persones grasses, han rebut una allau de testimonis que pateixen aquest problema. 

"Tenim centenars de testimonis. Abans-d'ahir un home ens va escriure dient que porta cinc anys sense anar a la platja perquè li fa vergonya. Cinc anys sense anar a la platja! No és que fos una qüestió de vergonya, és que hi ha gent que t'insulta només perquè vas pel carrer i existeixes."

Rodríguez no entén per què està socialment acceptat riure's de la gent amb obesitat, a diferència d'altres malalties.

"Per una banda diuen que és una malaltia. Però de l'altra, és culpa nostra i es riuen de les persones grasses. Ningú no es riuria d'una persona amb càncer o amb hepatitis."

Blanca Rodríguez reclama més investigació per fer front a aquesta malaltia, que afecta una part important de la societat.

 

Anar al contingut