L'home, de 41 anys i vinculat a equips de futbol infantils, va ser detingut l'11 de gener (Europa Press)
L'home, de 41 anys i vinculat a equips de futbol infantils, va ser detingut l'11 de gener (Europa Press)
Catalunya al dia

Una joguina, una finestra i una pel·lícula: així s'ha caçat el pederasta més buscat

La cooperació de la Interpol i la policia d'Austràlia ha estat clau per fer la detenció a Sant Pere de Ribes, al Garraf

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat

Feia anys que les policies de tot el món buscaven l'autor d'uns vídeos. Eren imatges molt dures, amb abusos a nens molt petits. Finalment, han pogut agafar el presumpte autor: és un home de 41 anys que produïa, emmagatzemava i distribuïa enregistraments d'agressions sexuals a nens d'entre 3 i 10 anys del seu entorn.

Segons els investigadors, no tenia antecedents i com a mínim feia set anys que estava en actiu. Gravava les agressions i després les penjava a diferents canals de la internet fosca o "dark web".

Gràcies a una finestra que apareixia en un vídeo van poder geolocalitzar exactament el pis des d'on es va fer un dels vídeos.

Localitzat per petits detalls

Segons el sotsinspector de la Policia Nacional Eduardo Casas, de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, en un dels vídeos se sentia de fons una pel·lícula doblada al castellà i això va permetre centrar la recerca a l'estat espanyol.

De petits detalls que han estat determinants n'apareixien més, als vídeos:

"En un fotograma es veia un cotxet de policia de joguina com els que es venen a Espanya. També es veia una finestra amb la qual van poder geolocalitzar la gravació."

Totes les víctimes eren del seu cercle més pròxim

Monitor d'equips de futbol infantils

Tot i que no mostrava el rostre durant les gravacions dels abusos, la policia ha pogut identificar l'home per algunes marques físiques.

"Durant les agressions als menors, que eren molt dures, no mostrava el rostre, però el vam poder identificar per marques corporals com ara microcicratius o taques a la pell."

Ha estat clau per detenir-lo la cooperació amb la policia australiana i la Interpol, que ha aportat l'última tecnologia en anàlisi d'imatges. De moment, s'han identificat 6 víctimes i s'han requisat 17 gigues de material pornogràfic en quatre discos durs.

La investigació continua oberta, ja que l'home havia treballat de monitor en diferents equips de futbol infantils del Garraf, d'on hauria captat algunes de les víctimes després de guanyar-se la confiança dels seus pares.

ARXIVAT A:
PolicialAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut