Dues monges elaboren el sabó de forma manual
Catalunya al dia

Un sabó "com Déu mana"

Les monges clarisses de Balaguer, a la Noguera, fan un sabó amb mel. Creuen que pot ser l'alternativa natural al gel hidroalcohòlic

Actualitzat

Fer front a la pandèmia -encara que sigui modestament- i, de pas, millorar l'economia del convent. Amb aquest doble objectiu, les 9 germanes que viuen al convent del Sant Crist de Balaguer s'han posat a fer sabó amb mel.

D'una banda, el sabó desinfecta i, per tant, creuen que pot prevenir el contagi de la covid, i d'altra banda, intenten compensar la pèrdua d'ingressos de la seva modesta botiga. Sor María Victòria i les seves companyes de l'orde van pensar què podien fer.

"Amb la pandèmia, quan totes les vendes van baixar, vam haver de pensar alguna cosa perquè se'ns aturava tot. Llavors, una amiga ens va aconsellar que ja que elaboràvem sabons, podríem fer-ne un que pogués ser desinfectant".

Els sabons acabats de sortir del motlle (Catalunya Ràdio / Pere Joan Àlvarez)

Al producte final li han volgut dir "Sabó del Cel, sabó de mel" i a més a més han triat un eslògan adeqüat per a un convent: "Un sabó com Déu mana". El sabó conté mel, que hi aporta les seves propietats cicatritzants, a més de la glicerina i l'essència de lavanda, com explica sor Aura, una de les dues monges que l'elabora.

"Primer tallem la glicerina, que ve en barres. Després ho diluïm al bany maria i hi afegim la mel. Cada sabó tindrà 54 grams de sabó, 5 de mel i un d'essència de lavanda."

El sabó el comercialitza l'empresa d'Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany i, per tant, es pot comprar tant a la seva pàgina web com als comerços de proximitat habituals.

Una producció artesana

La producció no és ni molt menys industrial. Les monges compaginen la producció de sabó amb la vida monàstica. De fet, el procés és lent, poden tardar entre 5 i 6 hores per fer 10 pastilles de sabó. L'empresa els facilita tot el material i les monges reben una aportació econòmica per la feina.

Algunes de les monges clarisses de Balaguer (Catalunya Ràdio / Pere Joan Àlvarez)

Les clarisses estan contentes del resultat. Creuen que els surt un sabó natural de tacte suau i molt perfumat que és alhora un bon desinfectant natural per fer front a la covid.

 

 
ARXIVAT A:
ReligióCovid-19
Anar al contingut