Un alumne de primària d'una escola pública de Barcelona comença el curs sense mascareta
La resta de companys sí que hauran de portar mascareta
Catalunya al dia

Un alumne d'una escola pública de Barcelona podrà anar a classe sense mascareta

Segons el jutge, preval la salut del nen per sobre de l'interès general

Marta Romagosa Actualitzat

El nou curs escolar que arrenca els nois i noies hauran de continuar portant mascareta. Però no tots. Catalunya Ràdio ha pogut saber que un alumne de quart de primària d'una escola pública de Barcelona anirà a classe sense portar-la.

La família ha presentat certificats mèdics davant un jutge on s'acredita que el nen té mal de cap, vòmits i trastorns neurodegeneratius si porta la mascareta durant dues hores.

Segons l'advocat de la família, Victor Morales, és la primera vegada que una mesura com aquesta s'adopta a Catalunya.

Aquesta interlocutòria significa que un alumne que cursa primària, per al qual l'ús de la mascareta ja va quedar acreditat que suposava un perjudici per a la seva salut. Parlem d'una escola ordinària. Doncs es demana com a mesura cautelar que eximeixi que l'alumne porti mascareta fins que no hi hagi sentència


La Generalitat assegura que aquest és un cas puntual i que, evidentment, aquest nen podrà entrar a la seva classe perquè el dret a l'educació està per sobre de tot. El jutge ha adoptat aquesta mesura d'urgència fins que prengui una decissió definitiva. Ara bé, quan s'entri en el fons de la qüestió i el magistrat escolti els arguments de la Generalitat, podria fer-se enrere.

Prop de la meitat de l'alumnat d'entre 12 i 15 anys ja té la pauta completa de vacunació. Destaca especialment el grup de nois i noies d'entre 16 i 19 anys que ja estan vacunats amb una primera dosi el 74 per cent i un 66 per cent ja tenen la pauta completa.

 

Anar al contingut