"Enxarxats", última entrega del còmic sobre Siset
Catalunya al dia

Torna en Siset, el superagent gironí del còmic

El personatge, creat pel dibuixant Joan Codina i Negre, combat ara el poder de les xarxes socials en la seva última aventura

Actualitzat

Els carrers de la ciutat de Girona es converteixen de nou en escenari de còmic. Es transformen en l'hàbitat natural per on es mou en Siset, l'agent especial gironí al servei del president de la Generalitat que s'enfronta amb tota mena de perills.

Es tracta d'un personatge creat per Joan Codina i Negre, més conegut com a JCNegre, advocat de professió i que ha canalitzat una de les seves grans aficions com a dibuixant autodidacte explorant els formats del còmic i seguint les traces de referents seus com Hergé o les històries publicades a Cavall Fort.

A en Siset li agrada la música d'Elvis Presley, d'aquí el pentinat que llueix

Sempre, però, en un escenari molt concret, com explica l'autor.

"Les meves històries sempre passen a Girona. És el que conec i el que m'agrada... Moltes històries passen en llocs imaginaris o als Estats Units, i vaig pensar: 'Carai! Girona té les mateixes qualitats que qualsevol altre lloc.'"

"El nom de Siset? Sant Narcís, patró de Girona. El meu pare també es diu Narcís, tinc un germà que també se'n diu. Som gironins i Siset és una manera carinyosa de dir aquest nom."

 

Joan Codina i Negre, creador de l'agent especial Siset

Les aventures de Siset han evolucionat des de "La llegenda del tapís", sobre el "Tapís de la Creació" de la catedral de Girona, passant per l'"Operació Iceberg", sobre l'especulació immobiliària i el canvi climàtic, o "El tresor de Serrallonga", fins a arribar a "Enxarxats", on l'agent especial s'enfronta amb un tema de rabiosa actualitat: el poder de les xarxes socials, a través d'una influencer que vol aconseguir el control de la ment de tots els humans.

"Va sobre aquesta bogeria que hi ha per l'ús de les xarxes socials. Em refereixo al fet que estem atrapats per les xarxes socials, i quan parlo de pandèmia no em refereixo a la covid, sinó al que és una veritable pandèmia: aquesta obsessió per les xarxes socials."

L'última entrega del còmic, "Enxarxats", ha brindat a JCNegre l'oportunitat d'incorporar-hi elements fantàstics, a banda d'elements de l'imaginari gironí com la Cocollona.

En aquesta aventura, en Siset té el repte d'evitar que tingui èxit el pla de la Dopamina d'aconseguir el control de la ment de tots els humans per poder dominar el planeta Terra.

Algunes de les altres aventures protagonitzades per en Siset

 

I per fer-ho compta amb l'ajuda de la Cocollona i les seves fidels companyes de "la Cococolla": un grup d'amigues amb poders fantàstics i ales de papallona que ha creat inspirant-se en les seves filles.

En un futur, l'autor no descarta que Siset i la Cococolla puguin agafar camins i aventures separats.

 

 
ARXIVAT A:
Còmic
Anar al contingut