Tarragona crida a l'ordre
Un nen patinant per Tarragona
Catalunya al dia

Tarragona posa ordre

L'Ajuntament aprovarà noves condicions per a les empreses de lloguer de patinets elèctrics

Actualitzat

A Tarragona hi ha quatre empreses de lloguer de patinets elèctrics i l'Ajuntament aposta ara per fer alguns canvis en les condicions necessàries per operar a la ciutat. Al llarg del 2021, s'ha pres nota de les millores a fer i entre els canvis hi ha el de requerir arribar a tots els barris de la ciutat. 


Què passava fins ara?

El darrer any, diversos usuaris es van queixar a l'Ajuntament que algunes empreses de lloguer de patinets elèctrics no permetien que els seus vehicles circulessin pels barris de ponent de la ciutat. De fet, segons fonts municipals, les mateixes empreses van fer saber al consistori que havien deixat d'operar en certes zones perquè, segons deien, molts dels seus vehicles rebien actes vandàlics.

Les empreses de patinets que operen a Tarragona no arriben a tots els barris 

Des de l'Ajuntament, en aquell moment, es va entendre la decisió, però ara creuen que cal trobar una altra solució, com ha explicat Xavi Puig, regidor de Mobilitat. 

"Hi va haver un moment que en diversos punts de la ciutat s'hi van concentrar molts casos d'incivisme que dificultaven a les empreses poder operar amb normalitat, o bé, perjudicaven directament la rendibilitat. Les empreses van trobar una drecera deixant de prestar el servei en aquestes zones i ara buscarem altres solucions que no passin per aquesta drecera."

Les noves condicions plantejades

Altres canvis previstos en la normativa són per exemple l'obligatorietat de circular amb casc, que de moment haurà de dur el mateix usuari, també caldrà que els patinets estiguin identificats amb una matrícula i es limitarà a 450 el nombre de patinets per empresa. Puig entén que les empreses puguin percebre aquests requisits com una dificultat, però a llarg termini diu que és avantatjós.

"Crec que les empreses veuen que aquestes mesures de seguretat, tot i que a curt termini puguin suposar una molèstia econòmica o una restricció, a mitjà i llarg termini, el que fem és consolidar aquesta micromobilitat que tots volem per a Tarragona."

 

A partir d'ara caldrà portar casc i els patinets hauran de dur matrícula  

Durant l'any 2021, a Tarragona van arribar a operar-hi fins a quatre empreses de lloguer de vehicles de mobilitat personal, però a finals d'any dues d'elles van renunciar a continuar. Però el regidor assegura que cap dels dos casos té a veure amb la nova normativa.  

A Tarragona comencen a estudiar oferir servei de lloguer de bicicletes, un projecte, però, que encara està a les beceroles. 

 

 

 
Anar al contingut