Catalunya al dia

Subvencions per fer neu artificial en plena emergència climàtica

La plataforma Stop Jocs Olímpics critica que el govern destini recursos a les estacions d'esquí privades pensant en una candidatura olímpica

Actualitzat

La plataforma Stop Jocs Olímpics critica que el govern subvencioni les estacions d'esquí privades per fer neu artificial en plena emergència climàtica.

L'entitat creu que la Generalitat continua destinant recursos al sector per aplanar el terreny de cara a una futura candidatura olímpica, i des de Stop Jocs Olímpics qualifiquen "d'incongruència" les subvencions del govern a les estacions.

En concret, expliquen que no té cap sentit, des del punt de vista climàtic. Bernat Lavaquiol és un dels portaveus de la plataforma:

"No té sentit 'dopar' amb diners públics les estacions d'esquí privades per fer neu artificial, és una gran incongruència i més en un moment d'emergència climàtica com el que estem."

I contrasten les ajudes del govern amb l'elevat cost de la factura de la llum:

"Molta gent passarà fred aquest hivern, i en canvi la Generalitat es dedica a subvencionar estacions d'esquí privades al mateix moment en què s'està deixant la pagesia, l'agricultura i la petita indústria del Pirineu abandonada."

Manifestació en contra dels JJOO d'hivern a Pirineu (ACN/Marina López)

Les xifres que hi aporta el govern

Segons Stop Jocs Olímpics, en els últims dos anys s'han destinat 4,2 milions d'euros a les estacions d'esquí privades. Enguany se'n preveuen repartir un milió i mig.

La plataforma creu que no té cap sentit que el govern destini recursos a una candidatura que, segons diu, està aturada.

Per tant, afirma l'entitat, no s'entén que vulguin facilitar una candidatura olímpica. Ho ha explicat Marta Ramírez, una altra portaveu de l'entitat:

"Malgrat que la Generalitat afirma que la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern està aturada, segueixen destinant recursos per aplanar el terreny per a aquesta candidatura, i s'estan realitzant inversions milionàries a través dels pressupostos de la Generalitat."

La plataforma Stop JJOO critica que el govern destini recursos milionaris a les estacions d'esquí privades 

La plataforma denuncia que el govern continua apostant únicament pel monocultiu turístic en comptes d'atendre la reivindicació del territori, que demana una diversificació econòmica per a les comarques de muntanya:

"És un projecte que només respon als interessos de lobbys i patronals, que condemna a seguir depenent d'un model esgotat i injust per a la gent del Pirineu i que és només una menjadora de recursos públics".

La plataforma emplaça la Generalitat a "avançar en una altra direcció" i plantejar "amb urgència" solucions encaminades a revertir "la greu crisi climàtica, econòmica i social".
 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut