Imatge de la pantalla dels robots de Cambrils
Imatge de la pantalla dels robots de Cambrils
Catalunya al dia

Robots cambrers a Cambrils

El restaurant El Pòsit estrena dos robots per transportar plats entre taules i alliberar de feina els cambrers

Es diuen Holabot i Bellabot i ja fa dies que corren entre les taules del restaurant El Pòsit, a Cambrils, portant plats i complements per ajudar els cambrers, els humans. Són dues màquines d'un metre d'altura, amb base rodona, carregats de safates-- com si fos una prestatgeria-- i, al capdemunt una pantala lluminosa amb cara de gat. En les primeres setmanes de feina ja han estalviat 113 quilòmetres als cambrers, segons Àngel Pérez, el director comercial del Pòsit; han fet més de 3.500 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala.

"Vam decidir provar-ho per curiositat, primer vam fer servir un robot però de seguida vam veure que n'havíem de posar un altre. Els nostres cabrers han de fer molts quilòmetres cada dia perquè tenim una sala molt gran. Amb la incorporació dels robots millorem el servei, la salut dels nostres treballadors i la marca, perquè ens situen com a empresa innovadora dins el sector."

Els dos robots que 'treballen' al Pòsit de Cambrils
Els dos robots que "treballen" al Pòsit de Cambrils (restaurant El Pòsit)


Segons Pérez, les màquines no substitueixen cap cambrer i el que fan és facilitar la feina als treballadors, que han de carregar menys pes i poden dedicar més temps a millorar l'atenció als clients. De fet, els dos robots fan el trajecte entre la cuina i sala. Allà s'aturen al punt establert i és el cambrer qui agafa els plats i els serveix a les taules. Es calcula que cada cambrer s'estalvia carregar 300 quilos cada dia i això ajudarà a millorar la salut laboral i el rendiment.

El Pòsit és el primer restaurant de la demarcació de Tarragona que introdueix robots al seu menjador i s'han convertit en tota una atracció pels clients. Els aparells són de producció xinesa, fabricats per Pudu Robotics i pot ser que a partir d'ara en veiem més passejant per les sales d'alguns grans restaurants.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut