Catalunya al dia

Roba 200.000 euros a gent gran en caixers automàtics de Barcelona i l'Hospitalet

Un home de 36 anys hauria estafat com a mínim un centenar de persones i el jutge n'ha decretat l'ingrés a la presó

Actualitzat

Ingressa a la presó un home acusat d'estafar com a mínim un centenar de persones grans a qui hauria sostret fins a 200.000 euros en caixers automàtics d'entitats bancàries. Segons els Mossos, el detingut sempre actuava sol, amb el mateix modus operandi: buscava persones grans vulnerables i amb pocs coneixements informàtics en caixers automàtics exteriors.

Un cop tenia la víctima, s'hi acostava amb l'excusa d'ajudar-la i li robava la targeta i els diners. Actuava molt ràpid i les víctimes sovint no eren conscients de l'estafa, com explica Xavier Pereta, cap de la Unitat d'investigació dels Mossos al districte de Sant Martí:

"Es col·loquen al darrere de les persones grans, miren el número PIN que utilitzen a l'hora d'introduir la targeta bancària o llibreta, i llavors un cop ho han vist, posen la mà la pantalla, com si hi hagués algun error, o diuen que no funciona, i el que fan és clicar un botó que treu la targeta".

"La persona es pensa que la targeta se l'ha quedat el caixer i entra a l'entitat bancària i llavors s'adonen que la targeta se l'ha endut l'altra persona."

El lladre hauria robat un centenar de persones grans a qui hauria sostret fins a 200.000 euros

La investigació va començar a mitjans de l'any passat quan els Mossos van detectar un augment significatiu d'aquest tipus de delictes a l'àrea Metropolitana de Barcelona. A la majoria de víctimes els robaven de mitjana uns 1.000 euros. I és que sembla que el lladre tenia un alt nivell de vida:

"Agafava molt diner en efectiu. Es movia per hotels, diferents hotels, de fins a 5 estrelles, també llogava vehicles, de vegades convencionals però també de luxe... Portava un tren de vida molt elevat."

El detingut actuava sobretot a les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet

La seva identificació no ha estat fàcil ja que es desplaçava molt ràpid amb patinet elèctric i actuava amb mascareta, ulleres de sol, gorres i barrets per no ser reconegut. Tot i això en van detenir el 29 d'agost, tenia antecedents a l'estranger i el jutge de guàrdia en va ordenar l'ingrés a la presó.

Com es pot evitar aquesta estafa?

Des dels Mossos, els sotsinspector Xavier Pereta dona consells per evitar ser víctimes d'aquest tipus de delictes:

"Que la gent sobretot tregui diners dels caixers de dins de l'entitat i no de l'exterior. Si ve qualsevol persona que el vol ajudar que ho rebutgi. A més si hem de treure molts de diners, millor anar acompanyats d'algú també."

Des de Mossos també recomanen no anotar el número secret a la llibreta o la targeta, evitar distraccions a l'oficina bancària i portar la bossa de mà creuada al davant i mai a l'esquena.

 

ARXIVAT A:
PolicialSeguretat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut