Revolta a Sant Feliu de Codines per l'hora de tancament dels bars
Mossos i Policia Local van haver de protegir l'ajuntament
Catalunya al dia

Revolta a Sant Feliu de Codines per l'hora de tancament dels bars

L'alcaldessa assegura que presentaran denúncia per les destrosses causades en diferents indrets, com la seu de la policia local i a casa seva

Actualitzat

Una protesta contra el decret que obliga bars i restaurants a tancar a la una de la matinada els caps de setmana va causar aldarulls, la nit de divendres a dissabte passat, al centre de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental.

Els fets van succeir el primer dia en què s'implementava el nou horari. L'alcaldessa, Mercè Serratacó, explica que "els tres únics bars, del centre del poble, que tancaven tard, ho podien fer fins a les tres":

"Ara fa un any, els vam demanar que vigilessin que els clients no sortissin a beure al carrer i no molestessin els veïns, però no ha sigut així. Hi ha hagut baralles i hem trobat ganivets i pals, i no vull que algun dia pugui passar un fet més greu."

També explica que al poble, de 6.600 habitants, només tenen dos agents de la policia local per cada torn i que és insuficient per poder vigilar els incidents que hi ha quan s'aplega tanta gent:

"Els pobles del nostre entorn fan tancar els bars a la una i moltes persones venien a acabar la festa al nostre municipi, i això ens ha creat problemes de seguretat i de molèsties als veïns, que no podien descansar. També deixaven molta brutícia als carrers."

Revolta a Sant Feliu de Codines per l'hora de tancament dels bars
La porta de la casa de l'alcaldessa, vandalitzada (Ona Codinenca)

Segons Serratacó, la matinada de dissabte, un cop havien tancat els bars "una quarantena de persones van anar davant l'Ajuntament":

"Primer, van llançar petards molt forts i després cridaven insults contra mi. Van començar a llançar objectes contra la façana de l'Ajuntament i van trencar un vidre de la policia local. Quan hi va començar a haver més moviment, quatre persones van anar a casa meva i van esbotzar la porta a cops de puny i puntades de peu."

Fins a 17 dotacions dels Mossos d'Esquadra van haver d'actuar per dispersar els manifestants. Hi va haver identificacions, però no es va detenir ningú.

Revolta a Sant Feliu de Codines per l'hora de tancament dels bars
La porta de la Policia Local va rebre l'impacte de diversos objectes (Ona Codinenca)

L'alcaldessa considera que "tothom té dret a discrepar i a manifestar-se, també a fer-ho davant l'Ajuntament si ho considera oportú, però aquestes actuacions i anar fins a casa meva, això no pot passar."

Serratacó manté el decret que obliga bars i restaurants a tancar a la una, com fan tots els pobles del voltant, perquè tem que algun dia hi podria haver algun incident greu.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut