Ger de Cerdanya és un petit nucli envoltat de natura
Ger de Cerdanya és un petit nucli envoltat de natura (Ajuntament de Ger de Cerdanya)
Catalunya al Dia

Quedar-se a viure a la Cerdanya a meitat de preu

L'ajuntament de Ger ven deu parcel·les al poble, a condició que siguin per a primera residència

Actualitzat

Trobar habitatge assequible a la Cerdanya és una missió gairebé impossible. L'augment del turisme i l'expansió de les segones residències ha provocat un encariment de preus que afecta, sobretot, la població jove: no troben habitatges de lloguer ni de venda per quedar-s'hi a viure, i això els està expulsant de la comarca. És el diagnòstic de l'alcalde de Ger, Alfons Casamajó:

"Aquest projecte neix perquè a la Cerdanya hi ha necessitat d'habitatge. La gent jove del municipi ha acabat marxant perquè no tenia cases o terrenys on fer-se habitatge."

Les parcel·les que es posen a la venda tenen vistes sobre la Cerdanya i el Cadí
Les parcel·les que es posen a la venda tenen vistes sobre la Cerdanya i el Cadí (Ajuntament de Ger de Cerdanya)

Per canviar aquesta tendència i ajudar els joves a establir-se al poble, l'Ajuntament de Ger ha posat a la venda una desena de parcel·les urbanes a meitat de preu de mercat: 45.000 euros. Això sí, seran només per a persones i famílies que s'hi estableixin de forma permanent durant tot l'any. A més, es prioritzaran els veïns del poble i de la comarca.

"No està tancat a ningú, està obert a tothom. La única clàusula és que ha de ser habitatge per a primera residència durant un mínim de 15 anys"

 

Segons el plec de bases, que es pot consultar al web municipal, els joves de Ger que es vulguin emancipar tindran 25 punts extra, i si fa més de deu anys que hi estan empadronats sumaran 20 punts més. Els veïns de la resta de la Cerdanya també tindran punts extra.

 

Les parcel·les que es posen a la venda són dins el nucli urbà, però en contacte directe amb la natura
Les parcel·les que es posen a la venda són dins el nucli urbà, però en contacte directe amb la natura (Ajuntament de Ger de Cerdanya)

 

Els terrenys

Els terrenys que es posen a al venda són deu parcel·les urbanes d'uns 200 metres quadrats cadascuna, vuit al nucli de Ger i dues més al poble de Gréixer. Qui compri els solars s'hi podrà construir l'habitatge que vulgui.

"Els terrenys estan destinats a autopromoció per a habitatge propi. Qui compri el terreny hi podrà fer l'habitatge que vulgui segons les seves necessitats, sempre que compleixi la normativa urbanística"

 

Tots els terrenys estan en zona urbana, en nuclis habitats al costat d'altres habitatges però al costat de terrenys agrícoles i forestals, envoltats de natura i amb vistes a la plana de la Cerdanya i la serralada del Cadí. Per a fer-se'n una idea, l'ajuntament ha gravat unes imatges aèries amb dron que es poden veure a la seva pàgina de Facebook.

 

 
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut