Plaga de rates a Lleida?
Les rates proliferen en zones com la canalització del riu Segre, en ple centre de Lleida
Catalunya al dia

Plaga de rates a Lleida?

Les entitats veïnals denuncien que hi ha una plaga a la ciutat però la Paeria respon que se'n fa un control adequat

Actualitzat

La proliferació de rates preocupa a Lleida i en moltes altres ciutats del país. En els últims dies, hi ha veïns que han vist diverses rates de dimensions considerables a la canalització del riu Segre, a la zona enjardinada, per on sol haver-hi gent passejant o fent esport.

Al barri de Cappont se n'han trobat a la rambla de Doctora Castells i al carrer Cronista Muntaner. La presidenta de l'associació de veïns, Veni Ros, assegura que l'Ajuntament de Lleida n'està assabentat i que, de moment, no hi ha una solució que acabi amb la plaga:

"L'Ajuntament ens diu que ho estan treballant però cada vegada n'hi ha més. I no només al nostre barri. Tots tenim el mateix problema i la mateixa solució, que és cap. Antigament, es llançava al clavegueram un verí per a les rates, però ara ens diuen que no està permès."

Els veïns de diversos barris de Lleida s'han topat amb rates de dimensions considerables (Foto cedida)

Tot i els fons destinats a combatre les plagues, és un problema que creix, i no només a Lleida. 

El problema el tenen altres barris de la capital del Segrià. És per això que la federació d'associacions de veïns ha fet arribar aquesta preocupació a l'Ajuntament, com comenta el president de l'entitat, Toni Baró:

"El que no pot passar és que vagis pel carrer i et trobis rates, com si fóssim a l'edat mitjana. Si no som prou nets, si la recollida d'escombraries no acaba de funcionar del tot, cal un pla de xoc tractat de forma transversal."

Les rates són un problema a combatre, segons les entitats veïnals de Lleida (Foto cedida)

La Paeria es defensa

L'Ajuntament de Lleida assegura que en fa un control per part de l'empresa adjudicatària del servei de desratització. Segons la Paeria, el que es fa és estudiar cada cas en concret per aplicar les mesures més adients com ara productes biocides.

També actua a requeriment de propietaris de solars o locals amb un manteniment deficient.

Sigui com sigui, la ciutat ha vist incrementar la població de rates, una preocupació que s'afegeix a la proliferació de coloms. Tot plegat provoca un problema de salubritat en ple segle XXI.

 

 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut