El Forat del Dimoni, un dels racons de Tossa que desperta més interès entre els turistes sud-coreans (CCMA)
Catalunya al dia

Per què Tossa de Mar és un dels 20 millors destins turístics europeus del 2023?

Les votacions de 700.000 viatgers situa el poble de la Costa Brava en el lloc 16 del rànquing

Actualitzat

Tossa de Mar es va convertir en la imaginària ciutat espanyola de Puerto Esperanza l'any 1950 per al rodatge de "Pandora i l'holandès errant". La presència d'Ava Gardner i el technicolor de les grans produccions de Hollywood van servir per posar el focus en aquest petit poble de pescadors de la Costa Brava i donar-lo a conèixer, amb el seu nom real, com a destí turístic.

Ara, un rànquing dels millors destins europeus per fer turisme situa Tossa al capdavant del llistat.

Ava Gardner amb un grup de nens, a la platja Gran de Tossa, l'any 1950 (Manel Fàbregas)

 

Tossa de Mar, primer destí a Catalunya

L'"European Best Destinations", el portal de viatges més visitat a Europa els últims 10 anys, elabora un rànquing anual amb els millors destins turístics del continent.

Els últims mesos han avaluat 400 destins. Han rebut 700.000 vots des de 178 països diferents, i, per primera vegada, Tossa de Mar apareix al capdavant dels destins de Catalunya, exactament en el lloc setzè del rànquing.  

Tossa de Mar
Les muralles medievals de Tossa, arran de mar, li donen una imatge de postal 

Des del portal de viatges fan aquesta explicació del municipi:

"Cel blau, mar blau i sorra fina t'esperen! Tossa de Mar és encantadora. Els seus boscos de pins molt a prop del mar i les muralles medievals són un escenari màgic per a unes vacances perfectes a Europa.

Tossa de Mar és una de les millors joies amagades de la Costa Brava i una de les destinacions secretes més boniques d'Espanya. Passar 5 dies a Barcelona està bé, però..., si tens ganes de descobrir nous paisatges, nous llocs, t'aconsellem que et regalis una petita escapada a Tossa de Mar."

 

 

L'alcalde de Tossa, Ramon Gascons, n'està orgullós:

"Ens situa com un dels millors punts en l'oferta turística del nostre país. En aquesta vintena, sóm els únics de Catalunya i els segons de la Península. Estem encantats. Ara toca seguir treballant per mantenir-ho."

Un bany a les cales de Tossa de Mar (Marc Solé)

El llistat es publica ara com a millor destí del 2023. L'alcalde ho ha posat en valor tenint en compte que la tria correspon al moment en què es recuperava la normalitat després de la pandèmia:

"És un molt bon indicador que ens hagin triat enmig d'un període de recuperació econòmica i amb una temporada complicada com va ser la del 2022, amb molta rivalitat de tots els destins turístics a Europa, perquè la gent era reàcia a sortir del continent per les dificultats dels desplaçaments.

Que d'un rànquing de 400 destins preciosos, en què han particitat 700.000 votants, hàgim quedat al lloc 16, per a Tossa, és importantíssim."

Sóller tanca el rànquing dels millors 20 destins d'Europa del 2023 (European Best Destinations)

El rànquing general de les "millors destinacions europees del 2023" l'encapçalen Varsòvia i Atenes. Toledo apareix en el lloc dotze, i Tossa és al 16, darrere de Copenhaguen. 

Tanca el llistat dels 20 millors destins europeus, Sóller, a Mallorca.

 

Tossa també agrada molt a Corea del Sud

L'aparició de Tossa en aquest rànquing coincideix amb l'interés turístic que genera la població en un públic ben diferent a l'europeu: el de Corea del Sud. 

El Forat del Dimoni, un dels racons de Tossa que desperta més interès entre els turistes sud-coreans (CCMA)

Desenes de turistes asiàtics que fan estada a Barcelona baixen cada dia del bus regular que fa el trajecte fins a Tossa de Mar. Són, sobretot, visitants molt joves. La seva principal guia turística són les xarxes socials. I un dels racons més desitjats per aquests nous turistes és el Forat del Dimoni, a la vila vella de la població. Allà s'hi formen llargues cues per poder-se fer una sessió de fotos.

L'interés està provocat perquè Tossa és un dels escenaris d'una sèrie d'èxit a la televisió sud-coreana, i, a més, per dos videoclips que hi va gravar la cantant Lyu Siah, coneguda amb el nom de YooA.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut