Em pensava que moriria aixafada
Els joves van fer més de dues hores de cua per entrar a Lemon
Catalunya al dia

"Em pensava que em moria": un testimoni de l'allau humana a la discoteca Lemon

Joves que van assistir a les carpes de Sant Cugat divendres 8 d'octubre desmenteixen la versió de l'establiment, i parlen de "falta de seguretat" i moments de pànic

Marta Bellés, Marta Romagosa Actualitzat

El primer cap de setmana d'oci nocturn obert es va convertir en un malson per a bona part dels 4.000 joves que van fer més de dues hores de cua per accedir a la zona de carpes de la discoteca Lemon de Sant Cugat del Vallès. Els promotors van obrir un sistema de reserva prèvia d'entrades. Molts dels joves l'havien fet servir per assegurar-se que podrien entrar a les carpes, però això no els va estalviar ni l'espera ni l'ensurt. L'obertura de portes de la discoteca no va ser fins a les 12 de la nit, i això va fer que s'hi acumulessin moltes més persones de les que podien accedir a l'establiment, que té un aforament de 1.200 persones, segons l'Ajuntament.

En diversos moments es van produir allaus humanes i corredisses, amb gent per terra que era trepitjada per altres assistents que volien arribar fins a la porta d'entrada. Sis persones van resultar ferides i desenes més van patir atacs d'angoixa perquè van quedar atrapades entre la multitud i no podien respirar.

Pensava que moriria aixafada
Moltes de les persones que tenien reserva prèvia van quedar fora del local

Un grup de noies, totes menors de 18 anys, eren al capdavant de la cua amb entrades reservades. Recorden amb angoixa la sensació de no poder respirar i de gent trepitjant-les, segons han explicat al "Catalunya al dia":

"Quan van obrir portes, la gent va començar a córrer fins que ens van fer caure. Tenia persones per sobre meu. Vaig passar molta por: em pensava que em moria. Per sort, un noi em va ajudar a sortir d'allà. Tinc blaus per totes les cames i vaig tenir un atac de pànic".

La gent que empenyia des de darrere va fer que s'obrissin les portes i els clients entressin sense respectar les mesures sanitàries.

"A la cua estàvem molt 'apretats', no podíem respirar ni moure'ns i vam entrar sense passaport Covid, sense ensenyar el DNI i sense pagar."

Els responsables de la discoteca diuen que, quan van veure la gran quantitat de gent que s'acumulava, van decidir obrir les portes una hora abans del previst, però les joves que estaven sent aixafades just davant del recinte ho desmenteixen rotundament.

"Ens van obrir les portes a les 12 en punt, ni un minut abans. Ens estàvem gairebé morint i no ens van obrir les portes."

"L'experiència va ser denigrant. Els responsables de seguretat no ens van prestar cap tipus d'ajuda. Només ens van començar a fer cas quan van aparèixer les patrulles policials."

"No hi havia cap tipus de control de seguretat. No paraven de trepitjar-nos; ens feien mal."

Pensava que moriria aixafada
Els testimonis parlen de por i atacs de pànic perquè no podien respirar

Les famílies d'alguns joves que van patir lesions es queixen que els Mossos d'Esquadra no els han recollit la denúncia perquè les patrulles que hi van anar per aixecar acta no van prendre declaració als ferits.

L'Ajuntament de Sant Cugat diu que la coordinació entre la seguretat del local, la policia municipal i els Mossos va funcionar correctament i afegeixen que en dues hores l'espai s'havia desallotjat.

 
Anar al contingut